ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ JUSTICE ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ

Εκπρόσωποι του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού συμμετείχαν στην 3η συνάντηση εργασίας των εταίρων στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Συμμαχία Αγγελιοφόρων για την ανάπτυξη και διάδοση θετικών μηνυμάτων ενάντια στη διαδικτυακή ρητορική μίσους” που πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα 29/11/17 – 1/12/17 στην Πράγα της Τσεχίας. Κατά τη συνάντηση εργασίας η επιστημονική ομάδα του Δήμου παρουσίασε στους συμμετέχοντες τις δραστηριότητες που έλαβαν χώρα στο Εκπαιδευτικό Τριήμερο που υλοποιήθηκε στην πόλη μας κατά τον Οκτώβριο 2017 και αφορούσε την ευαισθητοποίηση ενάντια στη ρητορική μίσους των μαθητών του Σχολείου Β΄ Ευκαιρίας και των Επαγγελματιών Πρόνοιας της Αττικής. Επιπλέον κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας έγινε ανταλλαγή καλών πρακτικών από τους συμμετέχοντες αλλά επιπλέον τέθηκαν και οι δεσμεύσεις σχετικά με την συνέχεια του προγράμματος.

Το παραπάνω πρόγραμμα έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “JUSTICE”. Το έργο υλοποιείται από φορείς επτά ευρωπαϊκών χωρών (Ελλάδα, Ιταλία, Βουλγαρία, Κροατία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρουμανία, Τσεχία) με τον φορέα από τη Βουλγαρία να αποτελεί το Συντονιστή του έργου. Στόχοι του εν λόγω έργου είναι α) η έρευνα και καταγραφή του προβλήματος της διαδικτυακής ρητορικής μίσους ενάντια στους μετανάστες και πρόσφυγες, καθώς και των μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης που λαμβάνει κάθε συμμετέχουσα χώρα και, β) η ανάπτυξη και προβολή/διάδοση θετικών μηνυμάτων με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Εν κατακλείδι πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει η πόλη μας ως μοναδικός δήμος από την Ελλάδα, προάγοντας θετικά μηνύματα για την άρση των διακρίσεων και το σεβασμό στη διαφορετικότητα.

 

https://www.positivemessengers.net/en/

 

Μοιράσου την σελίδα