ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Με πρόταση του Δήμου πετύχαμε μείωση της τιμής μονάδας στα 100 Ευρώ για την εισφορά γης σε χρήμα στον Άτταλο.


 

Αγαπητοί συμπολίτες κάτοικοι της περιοχής του Αττάλου,

Εκδόθηκε από το δικαστήριο ο προσδιορισμός τιμής μονάδας για τον υπολογισμό της μετατροπής εισφοράς γης σε χρήμα των ιδιοκτητών οικοπέδων της περιοχής που έχει ενταχθεί στο Σχέδιο Πόλης Καματερού (γειτονιά 2). Η απόφαση του δικαστηρίου υιοθέτησε την απόφαση του ΔΣ κατόπιν πρότασης του Δημάρχου Νίκου Σαράντη για τιμή μονάδας 100 Ευρώ.

Είναι μια μεγάλη επιτυχία και για την πόλη και για τους ιδιοκτήτες της περιοχής και αποτέλεσε προσωπικό στοίχημα του Δημάρχου.

Η ελάφρυνση των συμπολιτών μας ιδιοκτητών οικοπέδων της περιοχής του Αττάλου που υποχρεούνται στην καταβολή μετατροπής εισφοράς γης σε χρήμα ήταν από την αρχή το κύριο μέλημα της Διοίκησης του Δήμου.

Ελάφρυνση απόλυτα αναγκαία και δίκαιη λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει τα εισοδήματα των κατοίκων.

Αποδείχθηκε ότι ήταν σωστή η πρόταση της Διοίκησης και των υπηρεσιών του Δήμου ότι μόνο στο δικαστήριο μπορούμε να πετύχουμε νόμιμα προσδιορισμό τιμής μονάδας σε χαμηλότερο επίπεδο από την αντικειμενική αξία.

Με τον τρόπο αυτό προστατεύεται και το συμφέρον του Δήμου και της πόλης. Με αυτή την λογική τιμή μονάδας και με τις πολλές δόσεις που έχουν αποφασιστεί οι κάτοικοι έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και ο Δήμος θα μπορέσει να υλοποιήσει τα απαραίτητα έργα ποιότητας ζωής στην περιοχή και την πόλη του Καματερού συνολικά.

Ο ίδιος δρόμος θα ακολουθηθεί και για τις άλλες υπό ένταξη γειτονιές.

Μοιράσου την σελίδα