ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας και έχοντας ως βασική προτεραιότητα της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας την πρόληψη και την αγωγή υγείας στον γενικό πληθυσμό, πραγματοποιήθηκε χθες 7 Μαρτίου 2018 Ημερίδα ευαισθητοποίησης με θέμα ΄΄Αγωγή Υγείας για τη Σύγχρονη Γυναίκα – Πρόληψη του Γυναικολογικού Καρκίνου΄΄

Η Εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεργασία με το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων, το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου και το ΚΕΠ Υγείας και υλοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αναργύρων. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των γυναικών του Δήμου μας σε θέματα που αφορούν την πρόληψη και την έγκαιρη αντιμετώπιση του καρκίνου.

Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο διακεκριμένος επιστήμονας κος Φιλόπουλος Ευάγγελος, Χειρούργος, Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΄΄Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ΄΄. Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού κ. Νίκος Σαράντης, ενώ παρευρέθηκαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Νίκος Παντελιάς και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Βρεφ/κών Σταθμών κ. Τζένη Ζαλακούδη.

Παράλληλα την Πέμπτη 8 Μαρτίου διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Κοινωνικής πολιτικής σε συνεργασία με το Νοσοκομείο “Αλεξάνδρα”, πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου του τραχήλου της μήτρας με την διενέργεια Τεστ Παπανικολάου, στο Β΄ΚΑΠΗ Αγ. Αναργύρων .

Πρόκειται για τη συνέχεια της σταθερής συνεργασίας με το Γ. Ν ‘Αλεξάνδρα” που συμβάλλει σημαντικά στην ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε θέματα Πρόληψης των κατοίκων της πόλης μας. Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο του Νοσοκομείου “Αλεξάνδρα” κ. Βεζυράκη για την συμβολή του στην υλοποίηση της παραπάνω δράσης καθώς και τις Μαίες κ. Πανανή Πέρμα και Μπράνη Γιώτα για την εθελοντική τους συμμετοχή.

Μοιράσου την σελίδα