ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: KINHΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΜΙΣΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΦΑΚΟΥ

 Την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 στο Σχολείο Β΄ Ευκαιρίας πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση εργασίας στα πλαίσια του καινοτόμου προγράμματος με θέμα «KINHΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΜΙΣΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΦΑΚΟΥ» που έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Γραφείο Τύπου του Δήμου μας. Η δεύτερη παρέμβαση αφορά τη φωτογραφική ευαισθητοποίηση των μαθητών του σχολείου και υλοποιήθηκε από τον κ. Σωτηρίου Αναστάσιο, Φωτογράφο, εργαζόμενο του Δήμου.

Αρχικά έγινε συζήτηση πάνω σε φωτογραφίες που προέκυψαν από την πρώτη παρέμβαση σχετικά με τα κυρίαρχα συναισθήματα πάνω στη ρητορική μίσους. Ακολούθησε παρουσίαση σχετικά φωτογραφίες σε διαφορετικές εκφάνσεις της καθημερινής ζωής πάνω στη ρητορική μίσους. Στη συνέχεια οι εκπαιδευόμενοι ενθαρρύνθηκαν να αποθανατίσουν τις δικές τους στιγμές που εμπεριέχουν ρητορική μίσους αλλά και θετικά μηνύματα ενάντια σε αυτή.

Ακολούθησαν κατευθύνσεις για το περιεχόμενο, τον τρόπο καθώς και πρακτικές συμβουλές για την υλοποίηση της φωτογράφισης. Πρόκειται για μία καινοτόμα καμπάνια που στοχεύει στην ενεργητική εμπλοκή στων συμμετεχόντων και αποσκοπεί στη δημιουργία μίας έκθεσης φωτογραφίας στα πλαίσια του παραπάνω προγράμματος.

Μοιράσου την σελίδα