ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Με το σύνθημα “πάρε τη ζωή στα χέρια σου” υλοποιήθηκε η καμπάνια ευαισθητοποίησης την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 στη κεντρική Πλατεία Αγίων Αναργύρων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Κοινωνικής Υπηρεσίας, του Γραφείου Αγωγής Υγείας και του Κέντρου Κοινότητας με τη συνεργασία του Κέντρου Υγείας Αγίων Αναργύρων, μέσα από την οποία οι γυναίκες της πόλης μας ενημερώθηκαν για την αναγκαιότητα της έγκαιρης πρόληψης καθώς και για το πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου του γυναικολογικού καρκίνου που ξεκινάει από το Νοέμβριο σε όλη τη πόλη. Πρόκειται για ένα συστηματικό πρόγραμμα υλοποίησης Τεστ Παπανικολάου που θα γίνεται με τη συνεργασία του Κέντρου Υγείας Αγίων Αναργύρων στον χώρο των ΚΑΠΗ της πόλης μας και το οποίο απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες. Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Ν. Σαράντης “Με αφορμή την έναρξη της νέας συνεργασίας του Δήμου με το Κέντρο Υγείας Αγίων Αναργύρων, δίνουμε την ευκαιρία αποκεντρωμένων υπηρεσιών αξιοποιώντας τα ΚΑΠΗ της πόλης μας ενώ παράλληλα αποδεικνύουμε πως οι υπηρεσίες χρειάζεται να βρίσκονται δίπλα στον πολίτη”. Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Παντελιάς Νίκος τονίζει πως “Η πρόληψη αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της υγείας των πολιτών και η πόλη οφείλει να φροντίζει και υπερασπίζεται αυτό το δικαίωμα μέσα από δράσεις πρόληψης.”.

Το πρώτο Τεστ Παπανικολάου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 στο Α΄ ΚΑΠΗ Αγίων Αναργυρων (Ν. Πλαστήρα και Κλεισούρας). Οι ενδιαφερόμενες γυναίκες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο 2132039935 -936.

Μοιράσου την σελίδα