ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ 1ο ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Στο 1ο Θεματικό Συνέδριο «ΚΕΠ Υγείας» με τίτλο “Ο Ρόλος των Κέντρων Πρόληψης” στην Ηγουμενίτσα συμμετείχε με εκπροσώπηση  ο Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου και το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018. Το συνέδριο που διοργανώθηκε από  το ΕΔΔΥΠΠΥ και το Δήμο Ηγουμενίτσας είχε ως στόχο την ανάδειξη καλών πρακτικών  στον τομέα  της υγείας,   όπως εφαρμόζονται μέσα από τα ΚΕΠ Υγειας στους Δήμους σε εθνικό επίπεδο.


Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου ο Δήμος  μας βραβεύτηκε  για την προσφορά και τις δράσεις  του στην προαγωγή υγείας μέσα από τη δομή του ΚΕΠ Υγείας. Το βραβείο παρέλαβε ο κ.  Παντελιάς Νίκος Εντεταλμένος Κοινωνικής Πολιτικής  του Δήμου, ο οποίος κατά την προσφώνησή του το  αφιέρωσε σε όλο το προσωπικό  της Κοινωνικής Υπηρεσίας  που  υλοποιεί δράσεις πρόληψης και  Αγωγής Υγείας. Ο κ. Παντελιάς  κατά τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου,  συντόνισε το στρογγυλό τραπέζι με θέμα  “Πρόληψη Ψυχικών Νοσημάτων”.   Εισήγηση  με θέμα “Δράσεις πρόληψης και Αγωγής Υγείας  στο Δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού” πραγματοποίησε η Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγγελική Οικονομοπούλου, αναδεικνύοντας  τις δράσεις που υλοποιούνται στην υπηρεσία. 

Μέσα σε ατμόσφαιρα εγκάρδιας φιλοξενίας από τον Δήμο του Ηγουμενίτσας και έχοντας ως προτεραιότητα την εναρμόνιση των πολιτικών υγείας στην τοπική αυτοδιοίκηση με τις βασικές αρχές των Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ, το συνέδριο αποτέλεσε μια εξαιρετική αφορμή για την ανταλλαγή καλών πρακτικών, γόνιμου διαλόγου και τη χάραξη νέων προοπτικών στον τομέα της υγείας στην τοπική Αυτοδιοίκηση.
 

Μοιράσου την σελίδα