ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

Το πρώτο βραβείο για τρίτη συνεχή χρονιά, πήρε ο Δήμος Αγίων Αναργύρων -Καματερού από το Παρατηρητήριο Βιωσιμότητας για το πρόγραμμα Συμμαχία Θετικών Αγγελιοφόρων για την καταπολέμηση της Ρητορικής του Μίσους, που υλοποιείται από την Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής. Η εκδήλωση βράβευσης έλαβε χώρα την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από το Παρατηρητήριο Βιωσιμότητας SUSTAINABLE GREECE 2020, στην κατηγορία BRAVO ΙΝ ACTION. Ο Δήμος μας διακρίθηκε για την καμπάνια ευαισθητοποίησης ενάντια στη ρητορική μίσους που πραγματοποιήθηκε σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού μέσα από διατομεακή συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου. Επιπλέον ο Δήμος συμμετείχε στην πλατφόρμα διαλόγου και με δύο επιπλέον δράσεις : 1) Διαγενεακή επικοινωνία, ενεργής γήρανση και προγράμματα δια βίου Μάθησης για την τρίτη ηλικία και 2) Βιωματικά εργαστήρια.

Ο θεσμός BRAVO αναπτύσσει Κοινωνικό διάλογο για τη βιώσιμη ανάπτυξη με στόχο τόσο την ανάδειξη πρωτοβουλιών και δράσεων που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής όσο και την ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων για την ενεργοποίηση όλων. Ειδικότερα συγκεντρώνει και καταγράφει δράσεις από επιχειρήσεις, φορείς, ΟΤΑ, την κοινωνία των πολιτών και σχολεία οι οποίες προάγουν τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και τις διασυνδέει με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Το βραβείο για τον Δήμο μας, παρέλαβε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής, κος Παντελιάς Νίκος. Πρόκειται για μία τιμητική διάκριση του Δήμου μας που αποδεικνύει για μία ακόμα φορά την πρωτοπορία και την καινοτομία που διακρίνει τα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής που υλοποιούμε προς όφελος του πολίτη .

 

Μοιράσου την σελίδα