ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ

Γνωριμία με τον πολιτισμό της Βενεζουέλας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

 

Εκδήλωση στο πλαίσιο των «11 Ημερών Πολιτισμού Βενεζουέλας 2013» πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Σπύρος Αποστόλου», του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Παιδείας του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

Όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση γοητεύτηκαν από το εργαστήριο για το μουσικό όργανο Μπαντόλα, την προβολή της διεθνώς βραβευμένης ταινίας «Καρτ ποστάλ από το Λένινγκραντ», τη συναυλία παραδοσιακής Βενεζουελάνικης μουσικής.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Επιτετραμμένη Πρέσβης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας κ. Ασδίρις Κιντάνα.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Νίκος Σαράντης ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Τα τελευταία χρόνια η Δημοκρατία της Βενεζουέλας αγωνίζεται με μεγάλο πάθος για να βρει το δρόμο της ανάπτυξης και της αξιοποίησης του εθνικού πλούτου υπέρ του λαού της. Το δρόμο αυτό άνοιξε ο Πρόεδρος Τσάβες και με εφόδιο τη λαϊκή εντολή στον ίδιο δρόμο συνεχίζει ο σημερινός Πρόεδρος της χώρας.

Παρά τη μεγάλη γεωγραφική απόσταση, οι Έλληνες πάντα ένιωθαν συμπάθεια και κοινότητα προβλημάτων με τους λαούς της Λατινικής Αμερικής, ξεκινώντας από τις ταυτόχρονες περίπου εθνικοαπελευθερωτικές επαναστάσεις μας τη δεκαετία του 1820. Σ’ αυτή την παραλληλία καταστάσεων και οραμάτων αναφέρθηκε ο ποιητής μας Νίκος Εγγονόπουλος με τον περίφημο στίχο του για τον Μπολιβάρ: «Στρατηγέ, είσαι ωραίος σαν Έλληνας».

Πέρα από την πολιτική, η ζωντάνια, ο ρυθμός της μουσικής, τα χρώματα της ζωγραφικής, ο λυρισμός της ποίησης που χαρακτηρίζουν τον σύγχρονο πολιτισμό της Βενεζουέλας, ασκούν μια γοητεία σε μας τους Έλληνες με το μεσογειακό μας ταμπεραμέντο.»

 
 

Μοιράσου την σελίδα