Εκδήλωση Αλληλεγγύης με τη συμμετοχή των Εθνοτοπικών Συλλόγων

Εκδήλωση Αλληλεγγύης  με τη συμμετοχή των Εθνικοτοπικών Συλλόγων του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού
 
 
          Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού αίθουσα «Μαρία Έλενα» ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού στο πλαίσιο των πενθήμερων εκδηλώσεων αλληλεγγύης του Δήμου  πραγματοποίησε εκδήλωση με τη συμμετοχή των εθνικοτοπικών συλλόγων του Δήμου με σκοπό τη συλλογή τροφίμων για ευπαθείς οικογένειες.
Με κέντρο λοιπόν τον συνάνθρωπο , οι   εθνικοτοπικοί Σύλλογοι του Δήμου: Ηπειρωτών Καματερού, Πελοποννησίων Αγίων Αναργύρων, Κρητών Καματερού Ναξιωτών Αγίων Αναργύρων, Πελοποννησίων Καματερού, Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων, παραδοσιακό λαογραφικό σύλλογο «Το Γιορντάνι», Ένωση Κρητών Αγίων Αναργύρων και Ποντίων Καματερού,  έκαναν  μια προσπάθεια για να μπορέσει να δοθεί μια νότα χαράς και αισιοδοξίας και  παρουσίασαν  παραδοσιακά κάλαντα , έθιμα  και   γλυκίσματα του τόπου τους.
 Στην πατρίδα μας υπάρχει ένας τεράστιος πλούτος ηθών και εθίμων για τα Χριστούγεννα, διαφορετικός σε κάθε τόπο. Πλήθος από γλυκίσματα και γεύσεις Χριστουγέννων. Ζάχαρη καρύδια και μέλι, κανέλλα και γαρύφαλλο, ευωδιές γιορτινές, που μαζεύουν νοσταλγία, χειροποίητες γεύσεις χαράς και ζεστασιάς.
Όλη αυτή η γευστική πανδαισία των Χριστουγέννων γέννησε την ιδέα της βράβευσης, των καλλίτερων γλυκισμάτων και για το λόγο αυτό παρευρέθηκε και  ο γνωστός σεφ Άκης Πετρετζίκης.
Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και πλήθος κόσμου κατέκλισε την «Μαρία Έλενα» προσφέροντας τρόφιμα,  αλληλεγγύη και ελπίδα.
Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Καματερού κ. Νίκος Σαράντης άνοιξε την εκδήλωση λέγοντας ότι οι προσπάθειες που γίνονται από την πλευρά του Δήμου είναι πολλαπλές και έχουν στόχο να συνδράμουν τους Δημότες, που δοκιμάζονται  σε αυτές τις δύσκολες μέρες της κρίσης.
 
           

Μοιράσου την σελίδα