ΕΝΑΡΞΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ LIFE IP ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ                  20/03/2019

 

 

Λεωφ. Δημοκρατίας 61, 13561, Άγιοι Ανάργυροι

Δ/ση Τεχνικών Υπηρεσιών, Τμήμα Μελετών, Γρ. Προγραμματισμού

τηλ. 213-2023681, Fax 213-2023623, email: ilegaki@agankam.gov.gr

Ιστοσελίδα: www.agan.gov.gr

           

 

Έναρξη υλοποίησης του έργου LIFE IP στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού

για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής  

 

 

Συμφωνητικό Συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Δήμου ΑΑΚ και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο πλαίσιο έναρξης της υλοποίησης του έργου με τίτλο "Boosting the implementation of adaptation policy across Greece" το οποίο έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE IP (LIFE Integrated Project), Άξονας ΚΛΙΜΑ. Ο Δήμος ΑΑΚ συμμετέχει ως εταίρος στο εγκεκριμένο έργο με την εκπόνηση μελέτης με τίτλο "Δίκτυο συλλογής ομβρίων υδάτων στο Ν.Δ. της περιοχής Γεροβουνό της Δ.Κ. Καματερού και παροχέτευσή τους στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης".

 

Με την εκπόνηση της εν λόγω μελέτης, ο Δήμος θα είναι σε θέση να προγραμματίσει τον περαιτέρω σχεδιασμό ενός άρτιου και ολοκληρωμένου δικτύου αποχέτευσης ομβρίων στο Γεροβουνό ώστε να ενισχύσει την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής ενώ η διαχείριση των ομβρίων υδάτων θα δίνει τη δυνατότητα τροφοδότησης του Πάρκου "Αντώνης Τρίτσης".

 

Πρόκειται για έργο τομή όσον αφορά την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στο Δυτικό Καματερό το οποίο, ταυτόχρονα, συνάδει απόλυτα με τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία και τη δράση για το κλίμα, ενώ παράλληλα, είναι σε συμφωνία τόσο με τις προτεραιότητες της Ελλάδας, ως κράτους – μέλους όσο και με τους στρατηγικούς στόχους του Δήμου ΑΑΚ.

 

Μαζί με το Δήμο μας, στο επιτυχημένο εταιρικό σχήμα συμμετέχουν και οι φορείς: Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Πράσινο Ταμείο, Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Δήμος Κατερίνης, ΔΕΥΑ Κομοτηνής, Δήμος Λαρισαίων, Δήμος Ρόδου, Ακαδημία Αθηνών, Τράπεζα της Ελλάδος, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Μαριολοπούλειο-Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος. Συντονιστής του έργου είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η διάρκεια του έργου είναι 8 έτη.

 

 

This project has received funding from the European Union’s LIFE IP programme under grant agreement No. LIFE17IPC/GR/000006

 


Μοιράσου την σελίδα