Συνάντηση Τσίρμπα με Χατζηδάκη, Πατούλη και Ζενέτο

«Σταύρος Τσίρμπας: Νίκη για το Δήμο και για τους κατοίκους Αγίων Αναργύρων-Καματερού η παραχώρηση του Μητροπολιτικού Πάρκου Τρίτση στην Περιφέρεια Αττικής»

Επιτυχία θεωρείται από το Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων - Καματερού Σταύρο Τσίρμπα η παραχώρηση του Μητροπολιτικού Πάρκου Τρίτση στην Περιφέρεια Αττικής, με παράλληλη εξασφάλιση των πόρων που απαιτούνται για την ποιοτική αναβάθμιση και συντήρησή του.

Συγκεκριμένα, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μεταξύ του υπουργού Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, του Δημάρχου Αγίων Αναργύρων Καματερού Σταύρου Τσίρμπα και του Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου συμφωνήθηκε να περάσει η διαχείριση του Μητροπολιτικού Πάρκου Τρίτση στην Περιφέρεια Αττικής με τη διακριτή συμμετοχή των δύο Δήμων.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίτευξη λύσης των εμπλεκομένων, στη γραμμή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.  

«Το Πάρκο Τρίτση παύει να είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Περιβάλλοντος και θα είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής με ορατή και διακριτή συμμετοχή των Δήμων Ιλίου και Αγίων Αναργύρων-Καματερού.  Η δουλειά των υπουργείων δεν είναι να είναι διαχειριστές πάρκων. Η συμμετοχή της τοπικής και περιφερειακής διακυβέρνησης είναι κομβικής σημασίας. Άμεσα θα κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή προκειμένου οι αρμοδιότητες που έχει σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος να μεταφερθούν στην Περιφέρεια Αττικής».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε ότι «το Πάρκο θα διατηρήσει το Μητροπολιτικό του χαρακτήρα και οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν χρήση των κοινόχρηστων χώρων με δυνατότητα προσέγγισης όλων. Είναι σαφές ότι οι κάτοικοι των δύο Δήμων θα έχουν τον πρώτο λόγο».  

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος τόνισε ότι πάμε σε ένα νέο τρόπο διαχείρισης.

Ο Δήμαρχος Σταύρος Τσίρμπας εξέφρασε την ικανοποίησή του που το Πάρκο θα διατηρήσει το Μητροπολιτικό του χαρακτήρα. «Σημαντική ημέρα η σημερινή για το Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού αλλά και για το Πάρκο Τρίτση που το περιβάλλει κατά τα τρία τέταρτα. Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό για την άμεση ανταπόκριση, αλλά και τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και το Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο. Θεωρώ ότι βρέθηκε άμεση λύση με τη διαχείριση και τη χρηματοδότηση. Δεσμεύτηκε και ο Περιφερειάρχης και ο υπουργός ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει αλλά και να αναβαθμιστεί το πάρκο όπως αξίζει στους πολίτες όλου του Λεκανοπεδίου».

 

Share this post