Βεβαιώσεις ΤΑΠ από τον Δήμο

Απόφαση σταθμός στον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού

Μεγάλη νίκη του Δημάρχου, της Οικονομικής και Νομικής Υπηρεσίας

Βεβαιώσεις ΤΑΠ από τον Δήμο θα μπορούν πλέον να λαμβάνουν οι κάτοικοι γύρω από την Κωνσταντινουπόλεως

Λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρούσε τους δημότες και όχι μόνον επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως, δίνεται με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 28ης Ιανουαρίου 2020, καθώς ο Δήμος, πλέον, θα εκδίδει πιστοποιητικά ΤΑΠ και βεβαιώσεις υψομέτρου στους κατοίκους και θα τους απαλλάξει από περαιτέρω ταλαιπωρία.

Εδώ και 17 χρόνια υπήρχε πρόβλημα με την κατ’ ουσίαν δέσμευση των ιδιοκτησιών κατοίκων των Αγίων Αναργύρων, που βρίσκονταν εκατέρωθεν των γραμμών του τρένου, στην Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως.

Το Ελληνικό Δημόσιο επί κυβερνήσεως Χ. Τρικούπη με Νόμο του 1889, κήρυξε απαλλοτρίωση υπέρ των τότε Ελληνικών Σιδηροδρόμων (πρόδρομος του ΟΣΕ), δεσμεύοντας το 1935, την ευρύτερη περιοχή στην οποία βρίσκονται οι γραμμές του τρένου και από τις δύο πλευρές της Κωνσταντινουπόλεως.  Το 1983 περίπου και ενώ η όποια απαλλοτρίωση είχε συντελεστεί, ο ΟΣΕ έκρινε ότι δε χρειάζεται την εν λόγω περιοχή και τη μεταβίβασε στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Το 2003 η Κτηματική Υπηρεσία Δυτικής Αττικής του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, απέστειλε το αριθμ. Πρωτ. 1451/24-6-2003 έγγραφο, στο Δήμο Αγίων Ανάργυρων, απαγορεύοντας την έκδοση βεβαιώσεων υψομέτρου και ΤΑΠ, για τα ακίνητα εκατέρωθεν της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως.

Η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη, εντός σχεδίου πόλης και έχει κτιστεί κατά κύριο λόγο τις δεκαετίες ’70 και ’80. Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων έχουν νόμιμα συμβόλαια τα οποία καταρτίστηκαν χωρίς να έχουν ειδοποιηθεί για τις διεκδικήσεις του Δημοσίου και νέμονται αδιαταράκτως τα ακίνητα για δεκαετίες. Ο ΟΣΕ και το Δημόσιο, ουδέποτε έχουν αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες, δεν έχει γίνει χρήση των δεσμεύσεων και το Δημόσιο δεν προτίθεται να κάνει χρήση, απλώς διεκδικεί χρήματα από τους ιδιοκτήτες, μέσω της διαδικασίας προσκύρωσης των δεσμεύσεων στα υπάρχοντα ακίνητα.

Η  Κτηματική Υπηρεσία Πειραιά – Νήσων & Δυτικής Αττικής ενημέρωσε μετά από 16 έτη, ότι δεν είναι εν τέλει αρμόδια για την βεβαίωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ακινήτων που βρίσκονται κατά μήκος της οδού Κωνσταντινουπόλεως και εκατέρωθεν της σιδηροδρομικής γραμμής !!!

Μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  εφεξής θα χορηγούνται αρμοδίως, βεβαιώσεις ΤΑΠ και Υψομέτρου, χωρίς την τήρηση καμίας προϋποθέσεως σε σχέση με την αναρμόδια άλλωστε, κατά δήλωσή της, Κτηματική Υπηρεσία Πειραιά – Νήσων & Δυτικής Αττικής.

Μοιράσου την σελίδα