Άσκηση «Ποταμίδες»

Για πρώτη φορά ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού συμμετείχε στην άσκηση «Ποταμίδες»

Για πρώτη φορά ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού συμμετείχε σε άσκηση με την κωδική ονομασία «Ποταμίδες» για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων.  

Ο σχεδιασμός και η διεξαγωγή ασκήσεων αποτελεί ένα από τα μέσα προετοιμασίας στο πλαίσιο διαχείρισης μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Για αυτό τον λόγο η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής προχώρησε στη διοργάνωση άσκησης για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω πλημμυρικών φαινομένων και διαχείρισης των επιπτώσεων αυτών.

 Η άσκηση, επί χάρτου, διεξάχθηκε την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020 με τη συνεργασία και συμμετοχή εμπλεκόμενων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων πολιτικής προστασίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου με τη συμμετοχή και του δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Στην άσκηση συμμετείχαν και τα σχολεία 3ο Δημοτικό Αγίων Αναργύρων, 4ο Δημοτικό Αγίων Αναργύρων και 7ο Δημοτικό Αγίων Αναργύρων.

Αντικειμενικός σκοπός της άσκησης ήταν ο έλεγχος μέρους του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση κινδύνων από τις πλημμύρες καθώς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα αυτοπροστασίας.

Επί τάπητος από τον Δήμο μας τέθηκαν ακόμη το θέμα της διευθέτησης των ρεμάτων από τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο Δημήτρη Βαβλαδέλη.

 

Μοιράσου την σελίδα