Χτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης με τα παιδιά μας

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού πραγματοποίησε την Δευτέρα 17/2/2020 την πρώτη συνάντηση του Βιωματικού Εργαστηρίου “ Χτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης με τα παιδιά μας”, σε συνεργασία με το 7ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού και τον Σύλλογο Γονέων & κηδεμόνων του Σχολείου, με εισηγήτρια την κ. Ιωάννα Πρεκετέ και την συμμετοχή στελεχών του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου.

Σκοπός της παρέμβασης αυτής είναι η ευαισθητοποίηση των γονέων πάνω σε θέματα ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών τους και ανάδειξης λειτουργικών μοντέλων αλληλεπίδρασης γονέων και παιδιών, μέσα από παιχνίδια ρόλων και της ομαδικής – αμφίδρομης διάδρασης, μεταξύ των μελών της ομάδας.

Στην πρώτη συνάντηση η ομάδα είχε την ευκαιρία να αναπτύξει δεσμούς εμπιστοσύνης μέσα από παιχνίδι γνωριμίας και ορισμού του “ συμβολαίου” της , που θα διέπει την λειτουργία της και στη συνέχεια έγινε εισαγωγή στην έννοια της επικοινωνίας ως δομικό στοιχείο της ανάπτυξης σχέσεων εμπιστοσύνης στην οικογένεια. Μέσα από μελέτη σεναρίων αναδύθηκε η χρήση της ενεργητικής ακρόασης ως μέσο ουσιαστικής επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια και έκφρασης των αναγκών των μελών της αλλά και η ανίχνευση των εμποδίων που πολύ συχνά μπαίνουν στην επικοινωνία και την ομαλή έκφραση των συναισθημάτων ενός ατόμου

Η επόμενη συνάντηση της ομάδας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 24/2/2020 και ώρα 18.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, με θέμα την “ Ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου”.

Μοιράσου την σελίδα