Ολοκληρώθηκαν οι μετρήσεις οστικής μάζας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού

 
ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΟΣΤΙΚΗΣ ΜΑΖΑΣ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
 
Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας  σε συνεργασία με το Δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού πραγματοποίησαν Μετρήσεις Οστικής Μάζας σε δύο ΚΑΠΗ του Δήμου.
 
Οι Μετρήσεις έγιναν 5 έως 12 Δεκεμβρίου στο Α΄ ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων, όπου εξετάσθηκαν 65 άτομα και 12 έως 16 Δεκεμβρίου στο ΚΑΠΗ Καματερού, όπου μετρήθηκαν 100 άτομα. Τεχνικό προσωπικό του ΕΔΔΥΠΠΥ εκπαίδευσε προσωπικό του Δήμου πάνω στη χρήση του μηχανήματος Μέτρησης Οστικής Μάζας με υπερηχογράφημα πτέρνας, το οποίο διέθεσε το Δίκτυο. Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν από τις νοσηλεύτριες της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ.κ. Νικολίτσα Ζαρκάδα, Χρύσα Σταυροπούλου, Ελένη Καμαρινοπούλου.
 
Συνολικά εξετάσθηκαν 165 άτομα, τα οποία θα παραπεμφθούν στο θεράποντα ιατρό τους για την ιατρική εκτίμηση των αποτελεσμάτων.
 
Παρών στο χώρο όπου γίνονταν οι Μετρήσεις ήταν ο Αντιδήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Ταμίας ΔΣ ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Σωτήρης Καμαρινόπουλος.
 
Ο Αντιδήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Ταμίας ΔΣ ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Σωτήρης Καμαρινόπουλος  με το νοσηλευτικό προσωπικό κατά τη διάρκεια των Μετρήσεων.
Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού  Νίκος Σαράντης δήλωσε: «Το πρόγραμμα του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας για τη μέτρηση της οστικής μάζας ευπαθών στην οστεοπόρωση πληθυσμιακών ομάδων γυναικών έγινε δεκτό με μεγάλο ενδιαφέρον και ανταπόκριση από τις γυναίκες του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού. Τα προγράμματα προαγωγής υγείας και πρόληψης των παθήσεων αποτελούν ένα πολύ σημαντικό εργαλείο στα χέρια των κοινωνικών φορέων για τη στήριξη της υγείας και κοινωνικής ασφάλειας του πληθυσμού. Συντελούν σημαντικά στην αύξηση του «κοινωνικού μερίσματος», της ποιοτικής βελτίωσης των υπηρεσιών που παρέχει δωρεάν ο δημόσιος τομέας στους πολίτες. Εκφράζω για άλλη μια φορά τις ευχαριστίες μου στα στελέχη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, στο οποίο συμμετέχει ενεργά και ο Δήμος μας, για το πλούσιο και δημιουργικό έργο τους».
 
 
 
 
 
 

Μοιράσου την σελίδα