Life IP

2η Εξαμηνιαία Συνάντηση Εργασίας για την αξιολόγηση της πορείας του έργου "LIFE-IP AdaptInGR - Ενισχύοντας την εφαρμογή πολιτικής για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα"

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα (25-26/06/2020) μέσω τηλεδιάσκεψης η 2η Εξαμηνιαία Συνάντηση Εργασίας των εταίρων του έργου "LIFE IP - AdaptInGR - Ενισχύοντας την εφαρμογή πολιτικής για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα– Boosting the implementation of adaptation policy across Greece (LIFE – IP AdatlnGR-LIFE17 IPC/GR/000006)" στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος ο Δήμος ΑΑΚ. Το έργο έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE IP (LIFE Integrated Project) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από το Πράσινο Ταμείο και ίδιους πόρους.

Το Έργο φιλοδοξεί να ενισχύσει την εφαρμογή της Εθνικής Στρατηγικής και των Περιφερειακών Σχεδίων για την Προσαρμογή στη Κλιματική Αλλαγή, κατά τον τρέχοντα 1ο κύκλο προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή (2016-2025), και να προετοιμάσει τη μετάβαση στο 2ο κύκλο πολιτικής για την προσαρμογή (2026+). Συντονίζεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και υλοποιείται σε συνεργασία με δεκαοκτώ (18) στρατηγικούς εταίρους από την Κεντρική Διοίκηση, την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α' και Β' βαθμού, την ακαδημαϊκή κοινότητα και τις μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ).

Στόχος της τηλεδιάσκεψης ήταν να αξιολογηθεί η πορεία υλοποίησης του έργου και η πρόοδος για την ολοκλήρωση των πρώτων παραδοτέων. Στην τηλεδιάσκεψη αυτή, ο Δήμος εκπροσωπήθηκε από την Ομάδα Έργου LIFE IP Δήμου ΑΑΚ και τον Ειδικό Επιστημονικό Σύμβουλο (Expert) του έργου.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου https://agan.gov.gr/index.php και στην επίσημη ιστοσελίδα του έργου https://www.adaptivegreece.gr/el-gr/.

Μοιράσου την σελίδα