Παραλαβή απορριμματοφόρου

Δ. Τ. Σταύρος Τσίρμπας: Μία περιβαλλοντικά υγιής πόλη είναι το ζητούμενο

Απορριμματοφόρο όχημα και κάδοι ανακύκλωσης βιοαποβλήτων παραδόθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Ένα νέο υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο διαλογής βιοαποβλήτων και καφέ κάδους για τη συλλογή οργανικών αποβλήτων παραχώρησε στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού  η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο του προγράμματος διαλογής των οργανικών απορριμμάτων.

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού με την ενίσχυση αυτή αναμένεται να αναπτύξει ακόμα περισσότερο το πρόγραμμα ανακύκλωσης που έχει ξεκινήσει.

Κατά την τελετή παράδοσης ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον νέο εξοπλισμό, τονίζοντας ότι μία περιβαλλοντικά υγιής πόλη είναι το ζητούμενο.

 «Οι δημότες Αγίων Αναργύρων Καματερού είναι πολίτες ενεργοί, πολίτες περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι και με την κατάλληλη ενημέρωση θα αγκαλιάσουν και αυτή την προσπάθεια. Είμαστε πρωτοπόροι σε αυτόν τον τομέα και θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μία περιβαλλοντικά υγιής πόλη μειώνοντας τον όγκο των απορριμμάτων. Είμαστε συνοδοιπόροι σε όλη αυτή την προσπάθεια», υπογράμμισε, απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη Αττικής.

Ο Περφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης τόνισε: «Με τον εξοπλισμό που παραδίδουμε σήμερα στο δήμο Αγίων Αναργύρων Καματερού συμβάλλουμε στην προσπάθεια ενίσχυσης της αλυσίδας ανακύκλωσης που αναπτύσσεται με τη συνεργασία της Περιφέρειας, του ΕΔΣΝΑ και των δήμων. Παραδώσαμε ένα από τα πιο σύγχρονα απορριμματοφόρα για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων και 120  καφέ κάδους, ώστε στην πρώτη φάση να μπορούν να συλλεχθούν βιοαπόβλητα,  από  λαϊκές και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η ομάδα της Δημοτικής Αρχής με επικεφαλής το δήμαρχο Σταύρο Τσίρμπα θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν ώστε να συμβάλλουν στην προσπάθεια που κάνουμε για όλη την Αττική προκειμένου να καταφέρει να γίνει μια πρότυπη Περιφέρεια στη διαχείριση στερεών αποβλήτων. Έχουμε πολλά να κάνουμε για το Καματερό και τους Αγ. Αναργύρους και όλη την Αττική. Η Περιφέρεια Αττικής από τη στιγμή που υπάρχουν ώριμες προτάσεις έργων και σύμφωνα με την προτεραιόποιηση που έχουμε βάλει (αντιπλημμυρικά, ασφάλεια, οδοποιία, ποιότητα ζωής) θα είναι αρωγός των προσπαθειών του».

Ο κ. Τσίρμπας  ευχαρίστησε επίσης την Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά τον κο Περιφερειάρχη αναφερόμενος στα δύο σημαντικά έργα που εντάχθηκαν στην αναμόρφωση της Περιφέρειας και αφορούν στον ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου ποδοσφαίρου του Καματερού καθώς και την δημιουργία κολυμβητηρίου.

 

 

 

 

Μοιράσου την σελίδα