22η Συνάντηση Εργασίας του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων

Μέσα σε  διαφορετικές συνθήκες και με διαδικτυακή επικοινωνία πραγματοποιήθηκε  το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο  του Ελληνικού Διαδημοτικού  Δικτύου  Υγιών  Πόλεων “Υγιείς  και Ανθεκτικές Πόλεις στην περίοδο της κρίσης” την Πέμπτη και Παρασκευή 8-9 Οκτωβρίου  2020 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ηρακλείου όπου  συμμετείχαν στελέχη του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού. Ειδικότερα στην Συνεδρία για τους 6 Πυλώνες Πολιτικής Υγιών Πόλεων η  κ. Νατάσα  Κεντεποζίδου, Προϊσταμένη του Τμήματος  Κοινωνικής Προστασίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής  Πολιτικής  απάντησε  στο ερώτημα “Κάνοντας πράξη  τη θεωρία των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης “.

Στη συνέχεια στον πυλώνα Συμμετοχή  η κ. Οικονομοπούλου Αγγελική, Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής  παρουσίασε την καλή  πρακτική με θέμα: “ H διαχείριση  της πανδημίας του covid-19 αξιοποιώντας την συμμετοχή της  τοπικής κοινωνίας”.  Στη Συνεδρία  “Πολιτισμός και Υγεία”  η  κ. Κωστή Αικατερίνη Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτισμού  κ. Κωστή  Κατερίνα  παρουσίασε τον τρόπο  εφαρμογής των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης στον τομέα του Πολιτισμού.

Παρ΄ όλες  τις πρωτόγνωρες συνθήκες  κάτω από τις οποίες  υλοποιήθηκε το  Συνέδριο,  αναδείχθηκε  ο κυρίαρχος ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην πρόληψη, αγωγή υγείας και αντιμετώπιση  όχι μόνο της πανδημίας  αλλά και την Προαγωγή της  Υγείας  γενικότερα   έχοντας ως κοινή συνισταμένη τη φιλοσοφία των Υγιών Πόλεων.

Μοιράσου την σελίδα