Πρόγραμμα «Φροντίζω τον εαυτό μου, ισορροπώ, προστατεύω, συμπορεύομαι»

Πρόγραμμα Συμβουλευτικής   “ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ – ΙΣΟΡΡΟΠΩ - ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ-  ΣΥΜΠΟΡΕΥΟΜΑΙ” για   την πρόληψη της εξάπλωσης και των επιπτώσεων  της  πανδημίας  του COVID – 19

 

Στη σύσταση  διεπιστημονικής Ομάδας Συμβουλευτικής και το σχεδιασμό ενός  καινοτόμου προγράμματος “ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ – ΙΣΟΡΡΟΠΩ - ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ-  ΣΥΜΠΟΡΕΥΟΜΑΙ”  για   την πρόληψη της εξάπλωσης και των  επιπτώσεων της  πανδημίας του COVID-19  προχώρησε η  Κοινωνική Υπηρεσία του  Δήμου  Αγίων Αναργύρων Καματερού   με  αφορμή  τις   πολλαπλές προκλήσεις που βιώνει η  κοινότητα.   Όπως  χαρακτηριστικά αναφέρει ο Δήμαρχος Σταύρος Τσίρμπας   “Προτεραιότητα  του Δήμου μας  είναι η προστασία των δημοτών έναντι  της  πανδημίας  και η ενημέρωση τους σε θέματα πρόληψης και αγωγής υγείας  έτσι ώστε να μετατρέψουμε  την  κρίση  της πανδημίας σε μία  ευκαιρία για προσωπική  και συλλογική  ανέλιξη και  να συμβάλλουμε στη δημιουργία μίας πόλης  ανθεκτικής και συνεκτικής για Όλους”.

Ειδικότερα μέσα από τη  Διεπιστημονική Ομάδα  που αποτελείται  από ειδικότητες όπως Κοινωνιολόγο,  Κοινωνικούς Λειτουργούς, Ψυχολόγους, Επισκέπτες Υγείας και Νοσηλευτές πρόκειται να εφαρμοστεί,  το παραπάνω  πρόγραμμα Συμβουλευτικής που έχει ως βασικό στόχο τη συμβουλευτική της κοινότητας  σε θέματα που αφορούν  στη σημασία των μέτρων  πρόληψης,  προστασίας και στην σωστή εφαρμογή αυτών αλλά και δράσεων που υποστηρίζουν ολιστικά το σύστημα παιδί – οικογένεια- σχολείο.

Στη πρώτη φάση του σχεδιασμού  περιλαμβάνεται η εκπαίδευση  του προσωπικού  από εξειδικευμένους φορείς.  Στο πλαίσιο αυτό   και με την παρουσία του κ. Πότση Ζήση, Αντιδήμαρχου Κοινωνικής Πολιτικής τη Δευτέρα  12 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε  η πρώτη ενημέρωση από την κ. Πηνελόπη Ζωγράφου  ως   μέλος του ΔΣ  του Πανελλήνιου Συλλόγου Επισκεπτών Υγείας  με θέμα:H  πρόληψη και η Αγωγή Υγείας  στη σχολική κοινότητα”.  Θα ακολουθήσει ενημέρωση και από άλλους εξειδικευμένους φορείς. Το πρόγραμμα  συμβουλευτικής  απευθύνεται σε  Σχολεία και σε ομάδες ενηλίκων – μέσω φορέων -  που επιθυμούν να ενημερωθούν  σε θέματα πρόληψης και αγωγής υγείας  αλλά και σε ψυχοκοινωνικά θέματα που έχουν προκύψει ως συνέπειες της πανδημίας.

 

 

Μοιράσου την σελίδα