Συνεργασία του Δήμου με το 2ο Λύκειο Αγίων Αναργύρων για τη Βουλή των Εφήβων

Συνεργασία του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού   με το  2ο Λύκειο Αγίων Αναργύρων  στα πλαίσια  του προγράμματος  “Βουλή των Εφήβων”.

Την  Κυριακή 13 Δεκεμβρίου  2020  πραγματοποιήθηκε  διαδικτυακά η πρώτη  συνάντηση  εργασίας  στα πλαίσια του προγράμματος  “Βουλή των Εφήβων’ που  υλοποιεί  το 2ο  Γενικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων με τη συνεργασία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού.   

Ειδικότερα  οι  μαθητές  του Λυκείου,  με υπεύθυνη συντονίστρια  την καθηγήτρια κ. Τρουλιανού Μαρία και έχοντας ως βασικό άξονα την ευαισθητοποίηση για τις κοινωνικές ανισότητες, ενημερώθηκαν  για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις  δράσεις  της   Υπηρεσίας  στην πόλη μας από τη  Διευθύντρια  κ. Αγγελική Οικονομοπούλου και στη συνέχεια  ακολούθησε συζήτηση  για τους τομείς που κέντρισαν το ενδιαφέρον των παιδιών όπως η ανεργία, η φτώχεια αλλά και η προσβασιμότητα  της πόλης στα άτομα με αναπηρία.

Στη συνέχεια αυτής  της συνεργασίας  οι μαθητές  πρόκειται να σχεδιάσουν δράσεις  στην πόλη  και να μεταφέρουν την εμπειρία και τις προτάσεις τους στη Βουλή των Εφήβων.  

Μία εξαιρετική εμπειρία,  όπου   αφενός  ο δήμος  συμβάλλει  στο  να ευδοκιμήσουν νέες  ιδέες και  αξιοποιεί  τη θετική ενέργεια της νεολαίας και αφετέρου   το σχολείο δημιουργεί ενεργούς πολίτες, που αποκτούν τη δική τους φωνή και  διεκδικούν μία πόλη ισότιμη και φιλική για όλους.    

 

Share this post