Ενημέρωση covid-19 στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Τελευταία ενημέρωση : 24/11/2020

Ενημερώνουμε τους δημότες (24/11/2020)  ότι σύμφωνα με τα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης, όλα τα ΚΕΠ του Δήμου λειτουργούν για το κοινό από τις 7.30 το πρωί έως και τις 15.00 το μεσημέρι και ΜΟΝΟ κατόπιν ραντεβού. 

Ισχύουν τα τηλέφωνα στον παρακάτω σύνδεσμο: 

Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού - ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ (agan.gov.gr)

Μπορείτε ακόμα να εξυπηρετήστε μέσω της υπηρεσίας myKEPlive. Έτσι για ορισμένα πιστοποιητικά έχετε τη δυνατότητα να κλείσετε ραντεβού για να εξυπηρετηθείτε μέσω βίντεο-κλήσης/ τηλεδιάσκεψης από εκπρόσωπο του ΚΕΠ την ημέρα και την ώρα που επιθυμείτε.

Εισέρχεστε στην πλατφόρμα με δυο τρόπους:

-είτε μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης Gov.gr, ακολουθώντας τη διαδρομή: «Πολίτης και καθημερινότητα» - «Εξ αποστάσεως Εξυπηρέτηση Πολιτών»-(ΚΕΠ) Διοικητική Πληροφόρηση – Διεκπεραίωση αιτήσεων με ψηφιακό ραντεβού

-είτε πληκτρολογώντας τη διεύθυνση www.myKEPlive.gov.gr.

Και στις δυο περιπτώσεις χρησιμοποιείτε τους προσωπικούς κωδικούς/διαπιστευτήρια TAXISnet.

Κάνοντας πράξη το σύνθημα «Μένουμε Σπίτι»,  Προστατεύουμε τους πολίτες που έχουν ανάγκη

  Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων της πόλης, με αφορμή την ιδιαίτερη κατάσταση που βιώνουμε λόγω της πανδημίας  του  κορονοϊού. Το σύνθημα «Μένουμε σπίτι» είναι η ασπίδα προστασίας που πρέπει όλοι να υψώσουμε για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας, που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες.

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Καματερού Σταύρος Τσίρμπας τόνισε: «Προτεραιότητα μας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε είναι  η  προαγωγή  της  υγείας  και η ικανοποίηση των βασικών  αναγκών  των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.  Οι Κοινωνικές μας Υπηρεσίες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή  της για την  προάσπιση της υγείας  των κατοίκων της πόλης, μέσα από διευρυμένο ωράριο  εργασίας. Χρειάζεται όλοι μαζί  δημοτική αρχή, εργαζόμενοι, εθελοντές και πολίτες να δημιουργήσουμε μια  ασπίδα προστασίας για όσους μας χρειάζονται”.

Ειδικότερα,  η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού,  έχοντας ως βασική προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των πολιτών, οι οποίοι  ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού,   ενισχύει  τις δράσεις  κατ΄ οίκον για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα,  παρέχοντας:

·         Κατ΄ οίκον Νοσηλευτική φροντίδα και Οικογενειακή Βοήθεια σε μοναχικούς και οικονομικά αδύναμους  κατοίκους.

·         Εξυπηρέτηση σε θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης  στους  κατοίκους  που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν  από το οικογενειακό τους περιβάλλον.   

·         Αγορά αγαθών πρώτης ανάγκης. στους  κατοίκους  που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν  από το οικογενειακό τους περιβάλλον.   

·         Χορήγηση ειδών πρώτης ανάγκης  για τους δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου και κοινωνικού φαρμακείου.

·         Παροχή ψυχολογικής υποστήριξης στους  ενήλικους  κατοίκους της πόλης  μέσω τηλεδιάσκεψης.

Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου οι πολίτες που ενδιαφέρονται για τις παραπάνω υπηρεσίες  μπορούν να επικοινωνούν με τους ακόλουθους τρόπους :

·         Τηλεφωνική  επικοινωνία  στα ακόλουθα τηλέφωνα:  213 2039923 ( Κοινωνική Υπηρεσία Αγίων Αναργύρων)  και  2132039958  (Κοινωνική Μέριμνα Καματερού) από  8.00πμ έως 8μμ. 

·         Με  ηλεκτρονική αποστολή μηνύματος στη διεύθυνση : koinoniki@agankam.gov.gr δηλώνοντας  τα ακόλουθα στοιχεία: ονομ/μο, διευθ/ση κατοικιας, τηλ. επικοινωνίας, ηλικία, αιτιολογία μη μετακίνησης από την κατοικία. 

“Μένουμε Σπίτι” και στηρίζουμε κάθε συμπολίτη που βρίσκεται σε δυσκολία

 

Ενημέρωση για Πολιτισμό και Αθλητισμό 

Λαμβάνοντας υπόψη την ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.71342 (ΦΕΚ 4899/Β΄/06-11-2020) περί έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο της περαιτέρω διασποράς του covid-19 και συγκεκριμένα περί αναστολής λειτουργίας της πολιτιστικής εκπαίδευσης, έως και τις 30 Νοεμβρίου, σας ενημερώνουμε ότι για όσους σπουδαστές το επιθυμούν, υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής διαδικτυακών μαθημάτων.
Η ενημέρωση των σπουδαστών για τα διαδικτυακά μαθήματα θα γίνεται μέσω των καθηγητών τους.
Για τον λόγο αυτόν παρακαλείσθε να έρθετε άμεσα σε επαφή με τους καθηγητές σας, για τις πρώτες οδηγίες.
Σημειώνουμε επίσης ότι οι σπουδαστές που επιθυμούν να κάνουν διαδικτυακά μαθήματα θα πρέπει οπωσδήποτε να δηλώσουν την επιθυμία τους αυτή, στο Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης της Δ/νσης Πολιτισμού – Αθλητισμού, εγγράφως, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dipa_grammateia@agankam.gon.gractions@agankam.gov.gr
Για οποιαδήποτε πληροφορία και για νέες εγγραφές μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα: 2132039973 & 2132039982
Με γνώμονα την ασφάλεια όλων μας και την εξυπηρέτηση των πολιτιστικών  αναγκών, ευχόμαστε ότι, μέσα από τη συνεργασία και τη συμβολή όλων μας,
θα ξεπεράσουμε τις καταστάσεις αυξημένου κινδύνου και θα επιστρέψουμε στα δια ζώσης μαθήματα.

Δείτε αναλυτικά και τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες για το 2020-2021 :https://www.agan.gov.gr/articlesview.php?id=3693.
Οι εγγραφές πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο:https://agan.publicota.gr.
Για υποστήριξη ηλεκτρονικών εγγράφων και οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε στα τηλέφωνα καθημερινά Δευτέρα - Παρασκευή με το τμήμα Αθλητισμού - Πολιτισμού.
Παλιό Δημαρχείο Αγ. Αναργύρων: 8:00 - 14:30 -> Λ.Δημοκρατίας & Ι.Μερλά, Αγ. Ανάργυροι ☏ 213 2039982, 2132039973.
Γρ. Δημοτικής Κοινότητας Καματερού : 15:00 - 20:00 -> Κάδμου & Κιλελέρ, Καματερό ☏213 2039956.

 

Υπηρεσίες Δήμου
Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού δέχονται πολίτες ΜΟΝΟ κατόπιν ραντεβού.

Δείτε τα στοιχεία επικοινωνίας που μπορείτε να κλείσετε ραντεβού εδώ : 

 

ΚΕΠ Δήμου

Τα ΚΕΠ του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού δέχονται ΜΟΝΟ κατόπιν ραντεβού.

Για να κλείσετε ραντεβού με το ΚΕΠ που επιθυμείτε παρακαλώ επικοινωνήστε στα παρακάτω στοιχεία:

ΚΕΠ Πλαστήρα
Τηλ: 2132039910, 2132039911 και 2132039912
E-mail: d.aganargyron-attikis@ kep. gov. gr

ΚΕΠ Ανάκασα
Τηλ: 2132039915
E-mail: d.aganargyronp-attikis@kep.gov.gr

ΚΕΠ Καματερού
Τηλ: 2132039905
E-mail: d.kamaterou@kep.gov.gr

 

 

Μοιράσου την σελίδα