Μύθοι και αλήθειες για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια

Διαδικτυακή Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δασκάλων,  νηπιαγωγών και γονέων με θέμα «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια»                                 

 Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού πραγματοποιεί διαδικτυακή Ημερίδα ευαισθητοποίησης των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής  και των γονέων με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τους  σε θέματα χρήσης των  αντιβιοτικών και τη σημασία των εμβολίων αλλά και την εξοικείωσή τους με κατάλληλα διαμορφωμένο και εγκεκριμένο  παιδαγωγικό υλικό.

Η διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα: «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021, στις 18:00 έως 20.30 μμ. με ενημερωτικές ομιλίες από έγκριτους καθηγητές  της πανεπιστημιακής  κοινότητας.

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού, μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, δραστηριοποιούνται, σύμφωνα με την φιλοσοφία και την μεθοδολογία του Π.Ο.Υ., στην προαγωγή, προάσπιση, πρόληψη και προστασία της υγείας  και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Όπως  αναφέρει ο Δήμαρχος   Αγίων Αναργύρων  Καματερού  Σταύρος  Τσίρμπας:  «Εχοντας  ως βασική προτεραιότητα την προαγωγή της υγείας των πολιτών  και την ευημερία της πόλης μας σχεδιάζουμε και υλοποιούμε  διατομεακές δράσεις για την πρόληψη της υγείας,  εντάσσοντας έτσι τη φιλοσοφία των υγιών πόλεων στις πολιτικές μας. Ειδικότερα λαμβάνοντας υπόψη αφενός  τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε λόγω της πανδημίας  και της επίκαιρης   διενέργειας των εμβολιασμών και αφετέρου με δεδομένο ότι στη  χώρα μας  γίνεται  υπερκατανάλωση και  αλόγιστη χρήση  των αντιβιοτικών, έχουμε χρέος μας να ενημερώσουμε την νέα γενιά και να δημιουργήσουμε μια ασπίδα προστασίας για τους πολίτες μας». 

 Για συμμετοχή στη διαδικτυακή ημερίδα πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο και συμπληρώστε τα απαιτούμενα πεδία: 

Συμμετοχή σε διαδικτυακή ημερίδα - ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ (agan.gov.gr)

 Η Εκστρατεία πραγματοποιείται με την συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας και της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, υπό την Αιγίδα του ΙΣΑ.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, έχει δημιουργηθεί κατάλληλο βιβλίο που απευθύνεται στους παιδικούς αναγνώστες και θα διανεμηθεί σε όλους τους συμμετέχοντες, με τίτλο «Ποιος παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη» από την αναγνωρισμένη συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Ιωάννα Μπουλντούμη. Το βιβλίο έχει λάβει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Φ14/226374/ΕΚ/1670/Δ1 για τη διανομή του στα δημοτικά σχολεία της χώρας μέσω των Δήμων-μελών του Δικτύου.

 Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν  να παρακολουθήσουν την ημερίδα -μέσω της πλατφόρμας ZOOM- παρακαλούνται  να δηλώσουν συμμετοχή παρακάτω.

Θα ακολουθήσει  ενημερωτικό e mail  για το σύνδεσμο  της ημερίδας.   Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης της Ημερίδας.  

 Για περισσότερες πληροφορίες  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  στo ακόλουθο τηλέφωνο: 2132039936 (KΕΠ Υγείας). 

Για συμμετοχή στη διαδικτυακή ημερίδα πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο και συμπληρώστε τα απαιτούμενα πεδία: 

Συμμετοχή σε διαδικτυακή ημερίδα - ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ (agan.gov.gr)

Μοιράσου την σελίδα