Παραχώρηση χώρου παλαιού αμαξοστασίου ΟΣΕ στον Δήμο : Η σημαντικότερη ημέρα στην ιστορία της πόλης

Παραχώρηση χώρου παλαιού αμαξοστασίου ΟΣΕ στον Δήμο : Η σημαντικότερη ημέρα στην ιστορία της πόλης

Σταύρος Τσίρμπας: Ιστορική ημέρα η σημερινή για την πόλη μας

Με την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ξημέρωσε μία ιστορική ημέρα για τον Δήμο Αγίων Αναργύρων -Καματερού κατά την υπογραφή της παραχώρησης του χώρου του παλιού αμαξοστασίου του ΟΣΕ από τη ΓΑΙΑΟΣΕ στον Δήμο, μεταξύ του Δημάρχου Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρου Τσίρμπα και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΓΑΙΑΟΣΕ, Περικλή Νικολάου.

Ο Δήμαρχος Σταύρος Τσίρμπας παρουσίασε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το χώρο και του ανέλυσε το όραμά του για την επόμενη ημέρα της πόλης, που θα αποτελέσει ένα μοχλό ανάπτυξης όχι μόνο του Δήμου αλλά και ολόκληρης της Δυτικής Αθήνας, χαρακτηρίζοντας την ημέρα αυτή ως «ιστορική» και «τη σημαντικότερη ημέρα στην ιστορία της πόλης».  Στους χώρους που παρέμεναν ανεκμετάλλευτες από το 2007, θα ιδρυθεί μουσείο Ρομποτικής, εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο, αλλά και μεγάλοι αθλητικοί χώροι.

Μουσείο Ρομποτικής στον Χώρο των εγκαταλελειμμένων γραμμών του ΟΣΕ

Ο Δήμαρχος τόνισε κατά την παρουσίαση του σχεδίου πώς θα ενωθεί ο χώρος 130 στρεμμάτων με το παλαιό Δημαρχείο, με ένα αναπτυξιακό σχέδιο που με την ολοκλήρωσή του θα την αναδείξει σε πόλο έλξης όλης της Αττικής.

«Το σημείο ορόσημο που δίνει και το χαρακτήρα του έργου είναι το μουσείο ρομποτικής που θα είναι το πρώτο στην Ευρώπη. Φιλοδοξούμε να δημιουργηθεί ένα εκπαιδευτικό και τεχνολογικό πάρκο. Παράλληλα θα δημιουργηθεί ένα εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο, ενώ θα παραχωρηθούν ελεύθεροι χώροι για το κοινό με δραστηριότητες αναψυχής εναλλακτικές για την περιοχή, όπως γήπεδα τένις υψηλής ποιότητας, μινι γκολφ, κέντρο ιππασίας κ.α. Με τον πρόεδρο του ΟΣΕ κ Πατέρα, είμαστε στο στάδιο της σύναψης μίας προγραμματικής στοχεύουμε ακόμα σε μία δημοτική συγκοινωνία σταθερής τροχιάς», υπογράμμισε ο κ. Τσίρμπας .

 

Αξιόλογη απόφαση να μεταφερθούν οι γραμμές στον Δήμο και στην τοπική αγορά

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλευρά του χαρακτήρισε αξιόλογη απόφαση να μεταφερθούν οι γραμμές του ΟΣΕ στον Δήμο και να ενωθεί το κέντρο των δύο πόλεων με το Μητροπολιτικό Πάρκο Τρίτση και θυμήθηκε και ένα προσωπικό περιστατικό που τον ενώνει ακόμη περισσότερο με την περιοχή.   

«Είναι πραγματικά αξιόλογη η απόφαση να μεταφερθούν οι γραμμές αυτές που είναι ανεκμετάλλευτες από τον ΟΣΕ στον Δήμο, να αποδοθεί οι χώρος στους κατοίκους, και να βελτιωθούν οι υποδομές της Δυτικής Αθήνας.  Είμαστε δίπλα σε όλο αυτό. Και στον Δήμο και θα αναζητήσουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε αυτό το όραμα να γίνει πραγματικότητα. Καταλαβαίνω ότι το πρώτο βήμα έγινε. Το αμαξοστάσιο καταργήθηκε και ο χώρος είναι αναξιοποίητος από το 2007. Ένας χώρος που συνδέεται με έναν πνεύμονα πρασίνου, το Πάρκο Τρίτση που είχε εγκαινιαστεί από τον πατέρα μου, τις αρχές της δεκαετίας του ’90 θα προσφέρει τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες για την περιοχή»..

 

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ, Περικλής Νικολάου, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Έχουμε μία συμφωνία πρότυπο, μία πολύ καλή συνεργασία με τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του, η οποία δείχνει πως μπορεί ένα σιδηροδρομικό ακίνητο σε μία αστική περιοχή να αξιοποιηθεί. Είμαστε ενθουσιασμένοι, διότι δεν έχουμε μόνο την αναβάθμιση του ακινήτου αλλά ταυτόχρονα θα βελτιώσουμε και την ποιότητα ζωής των πολιτών».

Μετά τη ξενάγηση οι κ. Τσίρμπας και Νικολάου υπέγραψαν παρουσία του Πρωθυπουργού τη συμφωνία. Παρόντες κατά την υπογραφή ήταν επίσης οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας του Δυτικού Τομέα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο βουλευτής Γιάννης Λοβέρδος.

 

Μοιράσου την σελίδα