Διαδικτυακή ημερίδα για την κατάθλιψη

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού, μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, δραστηριοποιούνται, σύμφωνα με την φιλοσοφία και την μεθοδολογία του Π.Ο.Υ., στην προάσπιση, πρόληψη,  προστασία της υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Όπως  αναφέρει ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων  Καματερού  Σταύρος  Τσίρμπας:  «Εχοντας  ως βασική προτεραιότητα την προαγωγή της υγείας των πολιτών σχεδιάζουμε και υλοποιούμε  δράσεις για την πρόληψη της υγείας,  εντάσσοντας έτσι τη φιλοσοφία των υγιών πόλεων στις πολιτικές μας. Ειδικότερα με αφορμή τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε λόγω της πανδημίας  αλλά και τις έντονες  επιδράσεις  της στην ψυχική υγεία  των πολιτών,  έχουμε ως χρέος  μας να   δημιουργήσουμε  μια ασπίδα προστασίας  ενάντια στην κατάθλιψη, μίας  νέας μάστιγας της εποχής μας».   

            Ως εκ τούτου η  Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου  και  το ΕΔΔΥΠΠΥ  διοργανώνουν έναν κύκλο Διαδικτυακών Σεμιναρίων ενημέρωσης  και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την Κατάθλιψη  στις  ακόλουθες ημερομηνίες: 

•   Παρασκευή    9/4/21, 12.30μμ "Ενημέρωση / Ψυχο-εκπαίδευση  για την κατάθλιψη : Κατηγορίες, συμπτώματα, αντιμετώπιση  και συνοσηρότητα".

 

•  Παρασκευή 16/4/21, 12.30μμ"Κατάθλιψη εν μέσω Covid 19  : Επιπτώσεις στις διαπροσωπικές σχέσεις (προσωπικές, επαγγελματικές), στην οργανική υγεία και οικονομικές συνέπειες. Ζώντας με την κατάθλιψη- Μορφές θεραπείας - Συμπτώματα εφόσον έχουμε νοσήσει από Covid-19".

 

•    Παρασκευή 23/4/21, 12.30μμ"Κατάθλιψη – υποστήριξη των φροντιστών".

 

Ομιλήτρια: κα Σμαράγδα Χρηστάκη, Ψυχολόγος .

 

            Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν  να παρακολουθήσουν την ημερίδα -μέσω της πλατφόρμας ZOOM- παρακαλούνται  να δηλώσουν συμμετοχή έως την  Tετάρτη 7 Απριλίου  2021 στους ακόλουθους συνδέσμους .

9/4 - 12.30           -              https://zoom.us/j/97586670243

16/4 - 12.30        -              https://zoom.us/j/99069703661

23/4 - 12.30        -              https://zoom.us/j/95607995163

 

Tο webinar θα μεταδίδεται και live στο facebook από την σελίδα ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ Κεντρική Δομή https://www.facebook.com/kentrikidomikepygeias

Θα ακολουθήσει  ενημερωτικό e mail   με αναλυτικές οδηγίες και το σύνδεσμο  της ημερίδας. 

            Για περισσότερες πληροφορίες  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  στo ακόλουθο τηλέφωνο: 2132039936 (KΕΠ Υγείας Δημου Αγίων Αναργύρων Καματερού). 

           

 

 

Μοιράσου την σελίδα