Time 4 EU: It’s our time, it’s time for Europe

Η ενεργοποίηση των πολιτών σε ευρωπαϊκά θέματα αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους συμμετέχει ο Δήμος στο νέο ευρωπαϊκό έργο με τίτλο: TIME 4 EU: It's our time, it's time for Europe». 

Στις 06/05/2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η πρώτη συνάντηση (kick-off meeting) του έργου στο οποίο o Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού συμμετέχει ως εταίρος, σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη των δραστηριοτήτων του.

Το TIME4EU, χρηματοδοτείται σε ποσοστό 100% από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Europe for Citizens, έχει διάρκεια 24 μήνες και συμμετέχουν στην υλοποίησή του συνολικά 8 εταίροι (δήμοι και φορείς από Ελλάδα, Ισπανία, Βουλγαρία, Ιταλία, Πολωνία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Ιρλανδία).

Σκοπός του έργου είναι η ενεργός συμμετοχή των νέων στην λήψη αποφάσεων για θέματα που απασχολούν έντονα την Ε.Ε., όπως η οικονομική κρίση, η πανδημία, το μεταναστευτικό και το φαινόμενο του ευρωσκεπτικισμού, να τους κινητοποιήσει ώστε να αναπτυχθεί ο διάλογος σε ενωσιακό επίπεδο.

Για το λόγο αυτό, θα διοργανωθούν ενημερωτικές εκδηλώσεις σε οκτώ ευρωπαϊκές πόλεις, η κάθε μια από τις οποίες θα καλύπτει και διαφορετική θεματική ενότητα.

Από την πλευρά του ο  Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, θα διοργανώσει ενημερωτικές εκδηλώσεις με θέμα την Ευρώπη ως προορισμό πολιτιστικού τουρισμού, καθώς και σχετικό εργαστήριο (workshop) με σκοπό την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ε.Ε. Οι δράσεις αυτές θα υλοποιηθούν με έμφαση στις συμμετοχικές διαδικασίες. 

Η συμμετοχή του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού στο έργο αυτό, εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού για την ενεργοποίηση των πολιτών, την αύξηση της συμμετοχής καθώς και την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Δήμου, ευρωπαϊκών και διεθνών φορέων με σημαντική εμπειρία στη διαχείριση δράσεων που εντάσσονται στις προτεραιότητες της Ε.Ε. 

Μοιράσου την σελίδα