Συμμετοχή στο Διεθνές διαδικτυακό Συνέδριο «Καινοτόμος χρηματοδότηση έργων ενεργειακής απόδοσης» στο πλαίσιο του έργου PRODESA

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή Δημάρχων και αυτοδιοικητικών ολοκληρώθηκε το Διεθνές διαδικτυακό Συνέδριο με θέμα: «Καινοτόμος χρηματοδότηση έργων ενεργειακής απόδοσης» που διοργάνωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας στο πλαίσιο του PRODESA.

Στόχος του συνεδρίου ήταν η ενημέρωση και η ανταλλαγή πληροφοριών για το έργο PRODESA – Ανάπτυξη έργων ενεργειακής αποδοτικότητας σε Δήμους της Αττικής που αφορά στην καινοτόμο χρηματοδότηση για την ενεργειακή απόδοση δημοτικών κτιρίων και οδοφωτισμού.

Η μεταφορά και η διάχυση της εμπειρίας αναμένεται να συμβάλλει στην ταχύτερη αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων για να προχωρήσει η ενεργειακή «πράσινη» μετάβαση σε κάθε Δήμο της Ελλάδας.

Στο συνέδριο συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Αλεξάνδρα Σδούκου και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου επεσήμανε το νέο και οραματικό ρόλο που έχει αρχίσει να διαδραματίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην αναπτυξιακή εξέλιξη της Ελλάδας. Αναφέρθηκε στο θέμα της νέας λογικής για παραγωγή «πράσινης» ενέργειας που θα καταναλώνεται σε τοπικό επίπεδο και το στοίχημα της ηλεκτροκίνησης που σε συνεργασία με την Γ.Γ. Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, φαίνεται ότι κερδίζουν οι Δήμοι.

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού, κος Β. Αναλυτής αναφέρθηκε στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που έχει ήδη αναλάβει ο Δήμος για έργα ενεργειακής απόδοσης αλλά και σε αυτές που δρομολογούνται στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης. Τόνισε δε, ότι "Το πρόγραμμα PRODESA είναι μια μοναδική ευκαιρία που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ως πιλότο για να επεκτείνουμε την ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών κτιρίων και ηλεκτροφωτισμού στο επόμενο διάστημα. Οι Συμβάσεις Ενεργειακής απόδοσης αποτελούν σημαντικό εργαλείο για το Δήμο ΑΑΚ το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως πρότυπο και οδηγό ώστε να τρέξουμε τις διαδικασίες για το Ταμείο Ανάκαμψης που περιλαμβάνει αντίστοιχα έργα με υψηλές χρηματοδοτήσεις".

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο του έργου: https://www.prodesa.eu/

 

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No. 723916”

 

 


 

 

 

 

Μοιράσου την σελίδα