Η Ευρώπη είμαστε εμείς

Με τους μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αναργύρων παρακολούθησε ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων- Καματερού Σταύρος Τσίρμπας την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021 την πολύ ωραία παρουσίαση του βιβλίου «Η Ευρώπη είμαστε εμείς», παρουσία του Αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και της υφυπουργού Παιδείας κα Ζέττα Μ. Μακρή   από την συγγραφέα κυρία Φωτεινή Κωνσταντοπούλου.

Με αφορμή τα 40 χρόνια από την ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δημιουργήθηκε ένα ιδιαίτερα διδακτικό βιβλίο, στα πρότυπα της νέας τεχνολογικής εποχής, που προετοιμάζει μικρούς Ευρωπαίους πολίτες.

O Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας δήλωσε σχετικά: «Τα ερεθίσματα που έχουν τα παιδιά, καθημερινά δημιουργούν πολλές ερωτήσεις, που ίσως είναι δύσκολο να απαντηθούν με τον τρόπο που αντιλαμβάνονται οι μικρές ηλικίες. Ωστόσο τέτοιες πρωτοβουλίες, δίνουν απαντήσεις, προβάλλοντας τα ευρωπαϊκά επιτεύγματα, την ειρήνη, την κοινή αγορά, το Erasmus, το ευρώ, τα έργα υποδομής και τόσα άλλα που γίνονται εύκολα αντιληπτά μέσα από ένα απολαυστικό ταξίδι ανάγνωσης».

«Με τον τρόπο αυτό καλλιεργούμε έναν ευρωπαϊκό χαρακτήρα στην εκπαίδευση, με πολίτες που γνωρίζουν καλύτερα την ταυτότητά τους, τοποθετώντας τον εαυτό τους περήφανα στη θέση που τους αξίζει, στον παγκόσμιο χάρτη».

 

Μοιράσου την σελίδα