Βράβευση για το Περιβάλλον στα Bravo Sustainablility Awards

Διπλή βράβευση για τον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού στα Bravo Sustainability Awards

Σταύρος Τσίρμπας: Αναγνωρίζονται οι προσπάθειές μας. Ως μία διοίκηση δύο ετών λαμβάνουμε πολλαπλά βραβεία για τη διαχείριση και τις υλοποιήσεις μας

 

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού βραβεύτηκε στα βραβεία Bravo Sustainability Awards στην κατηγορία του Περιβάλλοντος για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο «Ανάπτυξη πρότυπου υδροσυστήματος για τη διαχείριση των ομβρίων υδάτων» . Η μελέτη αυτή αποτελεί τμήμα του έργου LIFE-IP AdaptInGR: «Ενισχύοντας την εφαρμογή πολιτικής για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα» (Boosting the implementation of adaptation policy across Greece) το οποίο έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE IP, το Πράσινο Ταμείο και ίδιους πόρους. 

Ο Δήμαρχος Σταύρος Τσίρμπας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη βράβευση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το περιβάλλον είναι ένας τομέας που από την πρώτη στιγμή επιλέξαμε να επενδύσουμε, καθώς θεωρούμε ως πρωταρχική ανάγκη την βελτίωση των περιβαλλοντικών όρων που ζουν οι δημότες καθώς και την ορθή διαχείριση από τις δημοτικές αρχές. Είναι μεγάλη τιμή η βράβευση του Δήμου μας στον τομέα του Περιβάλλοντος. Με διακατέχει ιδιαίτερη χαρά, καθώς  ως μία διοίκηση μόλις 2 ετών λαμβάνουμε πολλαπλά βραβεία για τη διαχείριση και τις ιδέες και τις υλοποιήσεις μας τις οποίες διαφαίνεται ότι και  η κοινωνία αλλά και οι επίσημοι φορείς τις  επικροτούν».  

Προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής η αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών με επικινδυνότητα

Ο κ. Τσίρμπας αναφέρθηκε στο πώς αυτή η πιλοτική δράση θα βοηθήσει την περιοχή του Γεροβουνού και θα αποτελέσει πρότυπο για παρόμοιες παρεμβάσεις εντός του Δήμου.  «Η μελέτη που πραγματοποιήθηκε με τίτλο  «Ανάπτυξη πρότυπου υδροσυστήματος για τη διαχείριση των όμβριων υδάτων της περιοχής Γεροβουνό στη Δημοτική Κοινότητα Καματερού και την παροχέτευσή τους στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου LIFE-IP AdaptInGR αποτελεί μία καινοτόμο δράση με πολλαπλά οφέλη».

«Αφορά στην υδατική διαχείριση των ομβρίων υδάτων της περιοχής Δυτικού Γεροβουνού, με τη δημιουργία ενός μικρού πλήρους υδροσυστήματος, που θα αποτελέσει πιλοτική δράση, για την εκπόνηση προδιαγραφών, καταγραφή και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων τόσο για την τοπική κοινωνία με όρους υγιούς διαβίωσης όσο και με περιβαλλοντικούς».

«Η Δημοτική αρχή θέτοντας ως προτεραιότητα την αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών που παρουσιάζουν αυξημένη επικινδυνότητα, επιθυμεί την προτυποποίηση του έργου για την προώθηση παρόμοιων παρεμβάσεων εντός και εκτός των ορίων του Δήμου. Επιπλέον τα ευρήματα που θα αποκομιστούν θα μπορούν να εμπλουτίσουν τη γνωσιακή βάση και να αποτελέσουν έργο πρότυπο για τη διαχείριση των τοπικών συστημάτων και την κατασκευή ανάλογων έργων».

Το βραβείο παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Στέφανος Δανάκος, ο οποίος εξέφρασε τον ενθουσιασμό αλλά και την πεποίθησή του ότι «η τωρινή μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, θα αποτελέσει οδηγό και για την κατασκευή όμοιων έργων εντός των ορίων του Δήμου, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα». 

Μοιράσου την σελίδα