Ανακοίνωση του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
Αγαπητοί δημότες,
Η απόπειρα εταιρείας κινητής τηλεφωνίας να εγκαταστήσει και να λειτουργήσει κεραία στην ταράτσα οικοδομής επί της οδού Άργους στο Καματερό, ανακόπηκε μετά την άμεση αντίδραση της επιτροπής κατοίκων της περιοχής και τις σχετικές ενέργειες του Δήμου.
Συγκεκριμένα, ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού έστειλε κατεπείγουσες επιστολές στον Περιφερειάρχη Αττικής και στον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα, στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, στην Πολεοδομία, στη ΔΕΗ και στη Vodafoneτονίζοντας:
Την έντονη ανησυχία που έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία για τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις από την εκπεμπόμενη ακτινοβολία στην Δημόσια Υγεία, ανησυχία που συμμερίζεται και ο Δήμος.
Το γεγονός ότι το σημείο όπου σχεδιαζόταν να λειτουργήσει η κεραία κινητής τηλεφωνίας βρίσκεται μέσα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή και όχι μακριά από τα σχολεία και την Παιδική Χαρά της περιοχής.
Ότι για τα σχέδια λειτουργίας της κεραίας δεν ζητήθηκε η γνώμη της τοπικής κοινωνίας και βέβαια του Δήμου ως κατεξοχήν εκφραστή των κατοίκων της πόλης.
Ο Δήμος με τις επιστολές αυτές ζήτησε από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να μη δοθεί άδεια λειτουργίας, ή έγκριση μελέτης ή παροχή ηλεκτροδότησης στην εν λόγω κεραία κινητής τηλεφωνίας.
Σε συνέχεια με τις ενέργειες αυτές του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο υιοθέτησε ομόφωνα σχετικό ψήφισμα που πρότεινε η επιτροπή κατοίκων.
Σαν αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων των κατοίκων και των παρεμβάσεων του Δήμου, η εγκατάσταση της κεραίας δεν έγινε.
Πρόκειται για την πολλοστή φορά που ο Δήμος μας εμποδίζει την τοποθέτηση ή επιτυγχάνει την απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας χωρίς νόμιμη άδεια.
Γιατί από την πρώτη στιγμή έχουμε ξεκαθαρίσει προς κάθε κατεύθυνση ότι προτεραιότητα έχει η προστασία της Υγείας των δημοτών μας και δεν θα ανεχθούμε καμιά παρανομία για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων.
Με βάση και την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει από όλα αυτά τα χρόνια αγώνων ενάντια στις παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας, δεν επαναπαυόμαστε αλλά καλούμε τους κατοίκους της περιοχής να συνεχίσουν να επαγρυπνούν και να ενημερώσουν άμεσα το Δήμο σε περίπτωση που θα αντιληφθούν νέα προσπάθεια για τοποθέτηση κεραίας ή υποσταθμού χωρίς άδεια.
Εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια μου στους ενεργούς πολίτες του Δήμου μας που κινητοποιήθηκαν για το καλό και την προστασία του κοινωνικού συνόλου.
                                                                                                    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
ΝΙΚΟΣ Α. ΣΑΡΑΝΤΗΣ

Μοιράσου την σελίδα