ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΝΑΒΙΩΣΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΑΣΧΑΛΙΝΩΝ ΕΘΙΜΩΝ


ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΝΑΒΙΩΣΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΑΣΧΑΛΙΝΩΝ ΕΘΙΜΩΝ

από την ομάδα εθελοντών ΔΡΑΣΗ και την Κοινωνική Υπηρεσία

του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού
 

Εν όψει της εορτής του Πάσχα , την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Απριλίου 2015 η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού σε συνεργασία με την ομάδα εθελοντών ΔΡΑΣΗ και τις Δημοτικές Κοινότητες Αγίων Αναργύρων και Καματερού υλοποίησαν εκδήλωση Διαγενεακής Συνεργασίας , όπου αναβιώθηκαν παραδοσιακές τεχνικές βαφής των πασχαλινών αυγών καθώς και το έθιμο “Λαζαρίνια”.

 

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Κοινωνικό Ανταλλακτήριο (Λ. Δημοκρατίας 61) και σ" αυτήν συμμετείχαν μαθητές από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων, ηλικιωμένοι από τα ΚΑΠΗ και μέλη του Συλλόγου Γονέων - Κηδεμόνων & Φίλων Α.με.Α Ανοιχτή Αγκαλιά. Τα παιδιά έβαψαν αυγά με παραδοσιακές τεχνικές, οι ηλικιωμένοι του Β΄ ΚΑΠΗ αφού διηγήθηκαν το πασχαλινό έθιμο του Λαζάρου στην συνέχεια στόλισαν με λουλούδια τα καλάθια της Άνοιξης και τέλος τραγούδησαν και χόρεψαν μαζί με τα παιδιά τα Λαζαρίνια - παραδοσιακά κάλαντα του Λαζάρου - στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου.

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ομάδα Εθελοντών ΔΡΑΣΗ , τις Δημοτικές Κοινότητες Αγίων Αναργύρων και Καματερού, το Σύλλογο Γονέων - Κηδεμόνων & Φίλων Α.με.Α Ανοιχτή Αγκαλιά, τα μέλη των ΚΑΠΗ, τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αναργύρων και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους: Ένωση Κρητών Αγ. Αναργύρων, Σύλλογος Πελοποννησίων Αγ. Αναργύρων, Σύλλογος Ναξιωτών Αγ. Αναργύρων , Λαογραφικός Σύλλογος “Το Γκιορντάνι”, Σύλλογος Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων “Ο Πύρρος”, Σύλλογος Πελοποννησίων Καματερού “Ο Γέρος του Μοριά”, Σύλλογος “ Ο Αγιος Τρύφωνας”, Σύλλογος Ποντίων “Ο Εύξεινος Πόντος” για τη βοήθεια και τη συνεργασία τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Μοιράσου την σελίδα