ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΑ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ"

Στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού
 
Στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Languages in Urban Communities – Integration and Diversity for Europe (LUCIDE)», Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού, πραγματοποίησε την Πέμπτη 23/05/2013 συνάντηση εργασίας με θέμα «Πολυγλωσσία στο Αστικό Περιβάλλον» (Multilingualism in Urban Spaces).
To workshop οργανώθηκε από την Ομάδα Έργου LUCIDE στην οποία συμμετέχουν υπάλληλοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας και του Γραφείου Προγραμματισμού του Δήμου.
Στο workshop συμμετείχαν συνεργάτες - μέλη του δικτύου LUCIDE από το Αμβούργο, τη Ρώμη, το Λονδίνο, τη Σόφια, οι οποίοι έκαναν παρουσιάσεις για τις προκλήσεις, τα προβλήματα και τις βέλτιστες πρακτικές στο αστικό πολυγλωσσικό περιβάλλον με βάση την έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί στις πόλεις. Παράλληλα, στη συνάντηση αυτή, συμμετείχαν με ομιλίες εκπρόσωποι του Υπουργείου Εσωτερικών, του Δήμου Κομοτηνής, του Μουσείου της Ακρόπολης, του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, της ΕΚΠΟΣΠΟ ΝΟΣΤΟΣ καθώς και της Πακιστανικής Κοινότητας.
Μετά το τέλος του workshop, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν Αθλητικά Δρώμενα από την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας και την Ένωση Μεταναστών Εργατών σε γήπεδο της πόλης μας.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης και θεματική ξενάγηση με τίτλο «Μνημεία στο εξωτερικό περιβάλλον και πολυγλωσσία».
 
 

Μοιράσου την σελίδα