ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

αναφορικά με τα σχέδια στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία
 
 

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε έκτακτα την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, κατόπιν αιτήματος της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση" και ομόφωνα αποφάσισε να εγκρίνει το παρακάτω ψήφισμα:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγ. Αναργύρων - Καματερού καταδικάζει τη στρατιωτική προετοιμασία κατά της Συρίας που απειλεί να αιματοκυλίσει τους λαούς της Μέσης Ανατολής και συνολικά της Ανατολικής Μεσογείου.

Οι ΗΠΑ και οι άλλες δυνάμεις επικαλούνται ως πρόσχημα, όπως και πριν 10 χρόνια με την ιμπεριαλιστική εισβολή στο Ιράκ, τη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής (χημικά όπλα) από το καθεστώς της Συρίας, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά δεδομένα που δείχνουν τη χρήση τέτοιων όπλων από τις λεγόμενες αντικαθεστωτικές και μισθοφορικές δυνάμεις, που έχουν τη στήριξη των ΗΠΑ και EE.

Είναι προφανές πως και αυτός ο πόλεμος σχετίζεται με τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής και την όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές.

Η στρατιοοτική επίθεση κατά της Συρίας θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο την ήδη σύνθετη και επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή, με κίνδυνο γενικευμένου πολέμου που θα έχει ως θύματα τους λαούς.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν διαχρονικά μεγάλες ευθύνες γιατί διέθεσαν και διαθέτουν τη βάση της Σούδας, άλλες στρατιωτικές υποδομές, ακόμη και τμήματα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

Η δικομματική κυβέρνηση σήμερα έχει ενεργό εμπλοκή στην επέμβαση. Διατρανώνουμε την αντίθεση μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και απαιτούμε:

·        Καμία εμπλοκή, καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στη σχεδιαζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία.

·        Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας.

·        Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση σε ΗΠΑ - NATO - EE, σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό.»

 

Μοιράσου την σελίδα