ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ, ΝΙΚΟΥ ΣΑΡΑΝΤΗ

ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΟΥ ΣΑΡΑΝΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποτελεί κάθε χρονιά την αφορμή να συλλογιστούμε για την αξία της δημοκρατίας και τους αγώνες που έχει δώσει ο λαός μας για την υπεράσπιση της.

Ιδιαίτερα οι νεότερες γενιές που ευτυχώς δεν έχουν ζήσει δικτατορία χρειάζεται να μελετούν την πρόσφατη ιστορία μας και να βγάζουν τα συμπεράσματα τους. Γιατί μέσα στα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η πατρίδα μας, έχουν βρει ακροατήριο απόψεις ακροδεξιές, ρατσιστικές και αντιδημοκρατικές.

Δεν υπάρχει κοινωνική και εθνική πρόοδος χωρίς τη δημοκρατία, χωρίς την ελευθερία της γνώμης και το σεβασμό της διαφορετικής άποψης. Από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα ωφελούνται μόνον οι δυνατοί και το περιβάλλον της εκάστοτε εξουσίας.

Οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου αναδείχθηκαν μέσα από την αυθόρμητη εξέγερση των φοιτητών και έκαναν αυτό που τους καλούσε τότε η συνείδηση τους. Αυτό το πρόταγμα, την υπερίσχυση μέσα στον καθένα μας του συλλογικού καθήκοντος για την προάσπιση των κοινωνικών και πολιτικών ιδανικών, τιμούμε και με τον φετινό εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

 

Μοιράσου την σελίδα