Παρουσίαση της Ποιητικής Συλλογής της Χρύσας Τσαρούχη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ  ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΣ ΤΣΑΡΟΥΧΗ
 
 
        Μια ξεχωριστή βραδιά ζήσαμε στο Καφέ Τέχνης «Πευκώνας» την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012, με την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Χρύσας Τσαρούχη «…διάταξη διαψεύσεων», εκδ. Δ. ΚΟΡΟΝΤΖΉ. Την εκδήλωση οργάνωσε ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Παιδείας.
         Στο πρώτο μέρος της βραδιάς, για το βιβλίο μίλησε ο εκδότης κ. Κοροντζής, ο οποίος επισήμανε «πώς η διάταξη διαψεύσεων μέσα από την ποιητική γραφή παραχωρεί τη θέση της σ’ έναν μεστό ποιητικό λόγο». Στη συνέχεια ο γνωστός και καταξιωμένος ζωγράφος κ. Βασίλης Προκόπος, ο οποίος φιλοτέχνησε τα σκίτσα του βιβλίου, αναφέρθηκε στο   συγκινησιακό κέντρο από το οποίο «ξεπηδούν η ποίηση όπως και οι άλλες μορφές τέχνης και το οποίο του ευαισθητοποίησε η ποίηση της Χρύσας, ώστε έκανε τα σκίτσα του βιβλίου όχι ως εικονογράφηση αλλά ως μία παράλληλη διαδικασία, όπου με αφορμή τα ποιήματα η ζωγραφική γίνεται ανθρωποκεντρική και τα έργα που προκύπτουν θα εκτεθούν σύντομα».
        Την αναλυτική παρουσίαση της ποιητικής συλλογής έκανε η κ. Έλλη Παϊσοπούλου, η οποία μίλησε για την ποιήτρια, καθηγήτρια στο 2ο Λύκειο Αγίων Αναργύρων, και το έργο της. Ειδικότερα,   αναφέρθηκε στα στοιχεία γοητείας των ποιημάτων – την κάπως θυμοσοφική διάθεση, την πλούσια γλώσσα και το καθαυτό περιεχόμενό τους – καθώς και στα θέματα των τεσσάρων ενοτήτων της συλλογής, την υποκειμενική βίωση του χρόνου, προσωπικά θέματα σχέσεων, τη δύναμη και τη σχετικότητα των λέξεων καθώς και τη δυνατότητα της ποίησης να εκφράζει όχι μόνο τον πόνο αλλά και τη χαρά και την αισιοδοξία.
        Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς, αφού η ποιήτρια ευχαρίστησε διαβάστηκαν ποιήματα της συλλογής από τους ηθοποιούς Όλγα Δαμάνη και Θοδωρή Ευστρατιάδη, που με την αισθαντική φωνή τους ανέδειξαν όλο το συναισθηματικό και πνευματικό πλούτο των ποιημάτων. Οι απαγγελίες, καθώς μάλιστα συνοδεύτηκαν και μουσικά, με την Αγγελική Μοσχονά και τον Αντώνη Παλάσκα στο πιάνο και την Νάντια Τσέλιγκα στο ακορντεόν, δημιούργησαν μια συγκινητική ατμόσφαιρα, που άγγιξε συναισθηματικά το κοινό στο κατάμεστο «Πευκώνα».
        Παρόντες στην εκδήλωση αυτή ήταν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Παιδείας κ. Γιάννης Κουτελιέρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πολύδωρος Τσελέκας, ο κ. Γιώργος Δρόσος, Αντιδήμαρχος , δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου. Και η βραδιά έκλεισε με τον παραδοσιακό ελληνικό τρόπο, με ένα μικρό κέρασμα, που παρέθεσε η ποιήτρια αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της έκδοσης των ποιημάτων και της παρουσίασής τους.

Μοιράσου την σελίδα