ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΟΥΧΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Με τη συμμετοχή πλήθους συμπολιτών μας
 
 
Με λαμπρότητα τελέστηκε και φέτος ο εορτασμός του ναού  των πολιούχων   Αγίων Αναργύρων, με τη συμμετοχή πλήθους συμπολιτών μας, την Κυριακή 30 Ιουνίου και τη Δευτέρα 1 Ιουλίου.
Την Κυριακή 30 Ιουνίου τελέστηκε εσπερινός στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων, ενώ ακολούθησε, στην πλατεία Αγίων Αναργύρων, χορός και μουσική από την παραδοσιακή ορχήστρα και το χορευτικό του Πολιτιστικού Κέντρου ΟΤΕ καθώς και νησιώτικα τραγούδια από τη Μαρία Σκουλά και το Νίκο Ευβοιώτη στο βιολί.
 
Τη Δευτέρα το πρωί, 1 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων και το απόγευμα εσπερινός παρουσία του Δημάρχου Αγίων Αναργύρων- Καματερού Νίκου Σαράντη ,του Δημοτικού Συμβουλίου και άλλων επισήμων. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε λιτανεία των Αγίων Λειψάνων και της Ιερής Εικόνας των Αγίων Αναργύρων. Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε στην κεντρική πλατεία των Αγίων Αναργύρων με μουσική από την έντεχνη ορχήστρα του Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ που συνόδευσαν οι τραγουδιστές Λάμπρος Καρελάς, Θεοδοσία Στίγκα, Ηλίας Κλωναρίδης και Χαρούλα Λαμπράκη.
Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων- Καματερού Νίκος Σαράντης στην ομιλία του  κατά την διάρκεια των εορτασμών επισήμανε
 
«Συμπολίτες και συμπολίτισσες,
Ολόκληρη η πόλη συμμετέχει σήμερα στον εορτασμό των πολιούχων Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού. Είναι η μεγάλη γιορτή της πόλης μας, όπως πάντα ήταν αυτή η μέρα, όπως τη θυμόμαστε από τα παιδικά μας χρόνια και όπως μας την αφηγούνταν οι παλαιότερες γενιές.
Διαδραματίζει λοιπόν αυτός ο εορτασμός ένα σημαντικό ρόλο, γιατί μας συνδέει με την ιστορικότητα του τόπου μας. Αποτελεί κάθε χρόνο και μια ευκαιρία να αναλογιστούμε το δρόμο που έχουμε διανύσει, την πρόοδο που έχουμε επιτελέσει και τις προσδοκίες που έχουμε όλοι μαζί για το κοινό μας μέλλον.
Τέτοιες μέρες, αρχή του καλοκαιριού, έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τη νεολαία της πόλης μας στις πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις για την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς και των ετήσιων δραστηριοτήτων των πολιτιστικών και αθλητικών τμημάτων του Δήμου. Εκδηλώσεις, όπως η Έκθεση Εικαστικών, η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών, το Φεστιβάλ νεολαιίστικων συγκροτημάτων που έγινε πριν λίγες μέρες στο πάρκο Τρίτση, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, οι γιορτές των αθλημάτων, που καταδεικνύουν τη ζωντάνια, τη δημιουργικότητα και τις μεγάλες δυνατότητες της νέας γενιάς μας.
Αλλά επίσης την ημέρα μιας τέτοιας γιορτής δεν μπορούμε να μην συλλογιζόμαστε τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε κάποια στιγμή ανάγκης, που δοκιμάζονται σκληρά από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Με δραστηριότητες όπως η Τράπεζα Τροφίμων, το Κοινωνικό Ιατρείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Φροντιστήριο, η πόλη μας δείχνει το δρόμο της αλληλεγγύης και της διατήρησης της κοινωνικής συνοχής. Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους εθελοντές πολίτες που συνδράμουν πάντα την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου σε αυτές τις δράσεις.
Το σύνολο αυτών των δράσεων, για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, την τοπική ανάπτυξη, την κοινωνική αλληλεγγύη, στέλνουν τη σημερινή γιορτινή ημέρα το αισιόδοξο μήνυμα ότι η πόλη μας έχει δυναμισμό, έχει προοπτική, έχει τα θεμέλια για ένα ακόμη καλύτερο κοινό μέλλον.
Εύχομαι σε όλους σας καλή διασκέδαση με το μουσικό πρόγραμμα που ακολουθεί».
 
 

Μοιράσου την σελίδα