Συγκίνησε το πολυπληθές ακροατήριο η εκδήλωση για τον Οδυσσέα Ελύτη

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ
Από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Δυτικής Αθήνας και τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού.
 
Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού με τη συνεργασία του Συνδέσμου Φιλολόγων Δυτικής Αθήνας και του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού, πραγματοποίησε στις 14 Δεκεμβρίου 2011 στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, αίθουσα «Μαρία Έλενα», αφιέρωμα στον Νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη.
Ο Πρόεδρος του ΟΠΑΠΔΑΑΚ κ. Γιάννης Κουτελιέρης στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην παγκόσμια και ελληνοκεντρική ταυτόχρονα διάσταση του έργου του Οδ. Ελύτη και στην εσωτερική σχέση του με την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας.
 Η φιλόλογος και ποιήτρια, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Δυτικής Αθήνας Σοφία Ν. Μπαρδάνη  Σημαντήρη και ο τ. Λυκειάρχης και Γ.Γ του Συνδέσμου Φιλολόγων Δυτικής Αθήνας Ευάγγελος Παπαδημητρίου με τις ομιλίες τους συγκίνησαν ένα μεγάλο και θερμό ακροατήριο.
Η χορωδία του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ ζωντάνεψε με παλμό και αισθαντικότητα μελοποιημένα ποιήματα του Ελύτη.
Το ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του ποιητή ευαισθητοποίησε τους παρευρισκόμενους γιατί είχαν μπροστά στα μάτια τους την αρχοντική παρουσία του ποιητή και τα λόγια του δημιούργησαν ευφροσύνορο το συναίσθημα που οδηγεί στη βαθιά αίσθηση  της ομορφιάς και της αθωότητας. Τα αποσπάσματα που διάβασε η παρουσιάστρια Αθηνά Αθανασάκη, μαθήτρια του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού έδειξαν μια άλλη πλευρά του ποιητή εκείνη του Φιλοσόφου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Αντιδήμαρχοι , Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι φορέων, ο τ. Διευθυντής της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης, Γ΄ Διεύθυνσης Αθήνας, εκπρόσωπος του παραρτήματος Εθνικής    Αντίστασης Αγίων Αναργύρων, διευθυντές σχολείων, γονείς μαθητές, σχεδόν ολόκληρο  το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και πολλοί δημότες.
 
 

Μοιράσου την σελίδα