Απολύμανση κάδων και φρεατίων για την αντιμετώπιση των κουνουπιών από τον Δήμο.

Απολύμανση κάδων και φρεατίων για την αντιμετώπιση των κουνουπιών από τον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού.
 
Για την πρόληψη και αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στην Αττική με τον «ιό του Νείλου» των κουνουπιών, συνεργεία  της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού με την επίβλεψη του Αντιδημάρχου κ. Γιάννη Ελαιοτριβάρη πραγματοποίησαν εργασίες πλυσίματος και απολύμανσης των κάδων απορριμμάτων και απολύμανσης με ψεκασμό των φρεατίων. Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει καταρτιστεί για την Αττική, οι Δήμοι εκτελούν τους ψεκασμούς στην περιοχή τους και η Περιφέρεια τους αντίστοιχους σε υπερτοπικές περιοχές ευθύνης της.
Παράλληλα συνεχίζεται ο καθαρισμός οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού από ξερά χόρτα και άλλα υλικά. Συνολικά μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος θα καθαριστούν 2.000 στρέμματα ακάλυπτων χώρων.
Είναι ένα πρόγραμμα που υλοποιείται κάθε χρόνο με στόχο αφενός την καθαριότητα της πόλης και την αποφυγή δημιουργίας εστιών μολύνσεων στις οποίες μπορεί να βρουν φωλιά και τα κουνούπια, αφετέρου την πρόληψη κινδύνου πυρκαγιάς.

Μοιράσου την σελίδα