ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ Λ. ΦΥΛΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ



ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗ Λ. ΦΥΛΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

για τις καθυστερήσεις στα αντιπλημμυρικά έργα

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με κλείσιμο της Λ. Φυλής στο ύψος του κέντρου του Καματερού πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού υλοποιώντας απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου.

Ο Δήμος και οι κάτοικοι της πόλης ζητούν να προχωρήσουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα που θα λύσουν το μακροχρόνιο πρόβλημα της πλημμύρας στο Καματερό και τους Αγίους Αναργύρους.

Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμό οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δημήτρης Δημάκος εκ μέρους της διοίκησης της Περιφέρειας και Γιάννης Πρωτούλης από τη Λαϊκή Συσπείρωση. Επίσης  χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων  Θανάσης Καρελιώτης. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Αλληλεγγύη - Η δύναμη μας” Γιώργος Κομματάς και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Δημήτρης Κατσαντώνης. Συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, μαθητές από Λύκεια του Δήμου και πολλοί κάτοικοι. Στην ομιλία του ο Δήμαρχος, Νίκος Σαράντης  τόνισε:

« Αυτό που ζητάμε είναι το αυτονόητο σε μια σύγχρονη χώρα. Να γίνουν επιτέλους τα αντιπλημμυρικά έργα που θα παροχετεύουν ομαλά τα νερά της βροχής. Είναι αρκετά χρόνια τώρα που διεκδικούμε αυτά τα έργα από όλους τους αρμόδιους φορείς. Γιατί λόγω του μεγέθους και του κόστους τους δεν μπορούμε να τα εκτελέσουμε μόνοι μας σαν Δήμος.

Πήραμε στο Δημοτικό Συμβούλιο την απόφαση ότι ζητάμε όλα τα αντιπλημμυρικά έργα να προχωρήσουν με κατεπείγουσες διαδικασίες. Να ξεπεραστούν δηλαδή όλες οι χρονοβόρες φάσεις και να φτάσουμε άμεσα στην εκτέλεση των έργων. Αυτό είναι απόλυτα εφικτό και έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα με τα Ολυμπιακά Έργα. Απαιτείται μόνον η πολιτική βούληση από την πλευρά της κυβέρνησης και της Περιφέρειας.

Αυτή λοιπόν την πολιτική απόφαση να προχωρήσουν και μάλιστα με ειδικές γρήγορες διαδικασίες τα έργα, διεκδικούμε με τη σημερινή μας κινητοποίηση.

Η σημερινή μας συγκέντρωση στέλνει ένα μήνυμα. Ότι η υπομονή μας εξαντλήθηκε και απαιτούμε να δοθούν λύσεις. Αν δεν δοθούν άμεσα, θα μεταφέρουμε την διαμαρτυρία μας έξω από τα γραφεία των αρμόδιων, στο κέντρο της Αθήνας. Γιατί η θέση μας είναι ξεκάθαρη:

Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Τέρμα πια στην αδράνεια και στον εμπαιγμό.

Να γίνουν τώρα τα αντιπλημμυρικά έργα στους Αγίους Αναργύρους και στο Καματερό.»

 

 

Μοιράσου την σελίδα