ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2015

 

Χωρίς καμιά νέα επιβάρυνση για τους δημότες και με απαλλαγές και ελαφρύνσεις για τους κοινωνικά ασθενέστερους, εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο Προϋπολογισμός του 2015 στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

Στην εισήγηση του ο Δήμαρχος, Νίκος Σαράντης τόνισε μεταξύ άλλων:

 «Ο Προϋπολογισμός είναι απόλυτα ισοσκελισμένος, τηρώντας τις σχετικές προβλέψεις του Νόμου. Και επίσης είναι απόλυτα ρεαλιστικός, αφού στηρίζεται επακριβώς στα εισπραχθέντα έσοδα του 2014, χωρίς καμία υπέρβαση.»

«Ιδιαίτερα σ’ αυτή τη συγκυρία, που η πλειονότητα των πολιτών αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, δεν πρόκειται να φορτώσουμε σ’ αυτούς τις οικονομικές δυσκολίες της Αυτοδιοίκησης.»

«Προσπαθούμε να βρούμε άλλα αναπτυξιακά εργαλεία για τη δημιουργία των βασικών υποδομών που έχει ανάγκη ο Δήμος μας, ώστε οι περιορισμένοι διαθέσιμοι πόροι μας να καλύπτουν πρώτα τις αυξημένες κοινωνικές ανάγκες. Όπως επίσης πρέπει να καλύπτονται μικρές παρεμβάσεις για τις οποίες προκύπτει ανάγκη.

Αναφέρομαι λοιπόν στα χρηματοδοτούμενα έργα που είτε ολοκληρώνονται είτε είναι σε εξέλιξη, είτε θα δημοπρατηθούν προσεχώς. Το συνολικό ύψος τους ανέρχεται στα 15 εκατομμύρια, χωρίς τα ποσά που έχουν καταβληθεί ή θα καταβληθούν εντός του 2014, όπως αυτά για τον 2ο Βρεφονηπιακό Σταθμό, το κλειστό γυμναστήριο, τις ασφαλτοστρώσεις και άλλα. Σαν συνέπεια, ο αναπτυξιακός χαρακτήρας του Τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού προκύπτει από τα μεγάλα έργα που ξεκίνησαν και άλλα που διεκδικούνται.»

«Πέρα από τον τομέα των έργων, προϋπολογίζουμε σωστά και με μεγάλη οικονομία σε κάθε δαπάνη, ώστε να ανταποκριθούμε σε όλα τα λειτουργικά μας έξοδα, μισθοδοσία, δαπάνες καυσίμων, αναλώσιμα, κοινωνικές δράσεις, χωρίς να αυξήσουμε τα δημοτικά τέλη. Και θα κατορθώσουμε, όπως και φέτος, να διατηρήσουμε την καθαριότητα στο Δήμο σε ικανοποιητικό επίπεδο και με πλήρη τη λειτουργία των υποδομών, όπως τον ηλεκτροφωτισμό των δρόμων και των πλατειών, ενώ πολλοί άλλοι Δήμοι έχουν ήδη αναγκαστεί να επιβάλλουν σοβαρούς περιορισμούς σ’ αυτό.»

«Εκφράζω για άλλη μια φορά την διαμαρτυρία μας για όλους αυτούς τους ασφυκτικούς περιορισμούς και τους ελέγχους που έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια στην Αυτοδιοίκηση.

Όπως και για τις συνεχείς περικοπές στους θεσμοθετημένους πόρους μας, στις οποίες βρίσκεται και η ρίζα του προβλήματος. Γιατί αν είχαμε τα χρήματα που δικαιούμαστε και έργο θα εκτελούσαμε και πολύ πιο εύκολα θα καταρτίζαμε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.»

 
 
 

Μοιράσου την σελίδα