ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΑΛΚΗ ΖΕΗ


ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΑΛΚΗ ΖΕΗ

με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου

 Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου και σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Στίγκα και τις εκδόσεις ΜΑΙΤΕΧΜΙΟ, διοργάνωσαν εκδήλωση αφιερωμένη στη συγγραφέα Άλκη Ζέη, το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του κινηματοθέατρου "ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΑ".

Τιμώμενο πρόσωπο η κ. Άλκη Ζέη, ένας ζωντανός θρύλος η οποία με την παρουσία της έδωσε τη δυνατότητα στους αναγνώστες της να έρθουν πιο κοντά, να επικοινωνήσουν μαζί της και να τους μεταδώσει λίγη από την αισιοδοξία και το λαμπερό πνεύμα της.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν πολλοί μαθητές από σχολεία του Δήμου μας καθώς επίσης και του 1ου Δημοτικού Πετρούπολης, οι οποίοι συνομίλησαν με τη συγγραφέα, ενώ εκείνη τους υπέγραψε αντίτυπα των βιβλίων της.

Την κ. Άλκη Ζέη υποδέχθηκε ο Δήμαρχος, Νίκος Σαράντης ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε «Η Άλκη Ζέη έχει συνδέσει το όνομα της με την παιδική και ελληνική λογοτεχνία καταρχήν στην Ελλάδα αλλά και με σημαντική διεθνή καταξίωση. Τα έργα της έχουν αγαπηθεί από εκατοντάδες χιλιάδες νέους και έχουν συμβάλλει στη διαμόρφωση της παιδείας, της πνευματικής καλλιέργειας, της κοινωνικής συνείδησης γενιών ολόκληρων. Γιατί μέσα από τις αφηγήσεις της δεν πλάθονται μόνον ιστορίες και χαρακτήρες. Αναδεικνύεται μια ματιά για τον κόσμο και την κοινωνία, μια αντίληψη για τον άνθρωπο. Μια αντίληψη βαθιά ριζωμένη στις ανθρωπιστικές αξίες και στα προοδευτικά κοινωνικά προτάγματα που σημαδεύουν την σύγχρονη εποχή.»

Τέλος, ο Δήμαρχος πρόσφερε στη συγγραφέα το πρώτο αντίτυπο του νέου βιβλίου "Αλφαβητάρι της Πόλης" του ιστορικού κ. Ανδρέα Μηλιώνη .

 

                                      

 

Μοιράσου την σελίδα