Συμμετοχή του Δήμου σε Συνέδρια για την Κοινωνική Αλληλεγγυα Οικονομία

Συμμετοχή του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού σε Συνέδριο για την Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία.
Τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2011 πραγματοποιήθηκε στην Παιανία Συνέδριο με τίτλο «Κοινωνικά Αλληλέγγυα Οικονομία – Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη & Κοινωνική Επιχειρηματικότητα: Η πρόκληση της εποχής μας».
Τη διοργάνωση του Συνεδρίου ανέλαβε η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ», με την υποστήριξη του AthensInformationTechnology (AIT). Το Συνέδριο επικεντρώθηκε στο ολοένα και πιο σημαντικό ζήτημα της ανάπτυξης του τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας, επιχειρώντας να προσεγγίσει ζητήματα όπως τι είναι η Κοινωνική Οικονομία, το θεσμικό πλαίσιο που την καλύπτει, ο εθελοντισμός, οι ΜΚΟ, ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι πηγές χρηματοδότησης, αλλά και οι καλές πρακτικές που έχουν καταγραφεί και συνεχίζουν να αναπτύσσονται.
Στο Συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι από ένα ευρύ φάσμα φορέων, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, που εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Κωνσταντίνο Μαρίνη, τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης κ. Σωτήριο Καμαρινόπουλο, καθώς και από υπαλλήλους της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
Ο κ. Καμαρινόπουλος απηύθυνε χαιρετισμό κατά την έναρξη του Συνεδρίου, στο οποίο αναφέρθηκε στη επιτυχημένη συνεργασία της Κοινωνική Υπηρεσίας με την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ», που αφορά στη λειτουργία του Κοινωφελούς Παντοπωλείου, του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου «Μελία» και της Ιματιοθήκης στους Αγίους Αναργύρους, αλλά και στη συνέχιση των δράσεων στην περιοχή του Καματερού.
Το ενδιαφέρον για την Κοινωνική Οικονομία είναι σχετικά πρόσφατο στην Ελλάδα και γίνεται ακόμη πιο επίκαιρο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες. Το Συνέδριο αυτό έδωσε τροφή για σκέψη και προσέφερε κάποια χρήσιμα πρώτα συμπεράσματα για το θέμα της Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι βέβαιο ότι βρισκόμαστε στην αρχή της σοβαρής ενασχόλησης με το θέμα την Κοινωνικής Οικονομίας στη χώρα μας και τέτοιου είδους πρωτοβουλίες ασφαλώς προάγουν τον διάλογο, αλλά και προσφέρουν στην ανάπτυξη του τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας φέρνοντας κοντά μια ποικιλία κοινωνικών εταίρων με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών.

Μοιράσου την σελίδα