Συμβουλευτική Γονέων στους Αγίους Αναργύρους - Καματερό

Ομάδα Συμβουλευτικής Γονέων από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού.
 
Με κέντρο τον Άνθρωπο, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγ. Αναργύρων - Καματερού, απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους που αντιμετωπίζουν κάποια δυσκολία στην προσωπική ή στην οικογενειακή τους ζωή και αναζητούν υποστήριξη. Απευθύνεται επίσης σε όλους τους κατοίκους που αισθάνονται την ανάγκη να ενημερωθούν, να επικοινωνήσουν, να μοιραστούν εμπειρίες, γνώσεις και προβληματισμούς.
Στο πλαίσιο των δράσεων που αναπτύσσει συνεχώς η Κοινωνική Υπηρεσία προκειμένου να υποστηρίξει και να ανταποκριθεί στις ανάγκες των κατοίκων της πόλης, ξεκίνησε τη λειτουργία Ομάδας Συμβουλευτικής Γονέων. Η ομάδα αποτελεί μια «πυξίδα» που βοηθά τους γονείς να αναγνωρίσουν την θέση τους και να ορίσουν ξανά τον προσανατολισμό και τους στόχους τους. Μέσα από τη διερεύνηση της θεματολογίας που προτείνεται από τους ίδιους τους γονείς διαμορφώνεται ένας προβληματισμός για το ρόλο του γονέα στο νέο οικογενειακό πλαίσιο.
«Ποιες είναι οι επιδιώξεις μου, τι θεωρώ σημαντικό και με ποια μέσα μπορώ να ενσαρκώσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ρόλο μου;». Στόχος της Ομάδας μας είναι να καταφέρουν οι ίδιοι οι γονείς να δώσουν στα βασικά αυτά ερωτήματα τις πιο αποτελεσματικές απαντήσεις για τις οικογένειές τους.    
Η Ομάδα Συμβουλευτικής Γονέων ξεκίνησε την Τετάρτη 9 Μαΐου και οι συναντήσεις γίνονται κάθε Τετάρτη από τις 17.00 έως τις 19.00. Συντονίστρια της Ομάδας είναι η Ψυχολόγος της Κοινωνικής Υπηρεσίας κα Κατερίνα Χατζάκη
 
 
 
 

Μοιράσου την σελίδα