Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔΑ για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση

                                  
 
Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔΑ
Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.) με αντικείμενο τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Δήμους, καθώς και τη συσσώρευση των απορριμμάτων στην Αττική από τον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ Φυλής.
 Η Εκτελεστική Επιτροπή κατέληξε ομόφωνα στα εξής:
*Η Αυτοδιοίκηση σέβεται τις διεκδικήσεις των εργαζομένων του χώρου, που είναι οι άμεσοι συνεργάτες μας. Αναγνωρίζουμε τις σημαντικές απώλειες στα εισοδήματα τους που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση ως αποτέλεσμα των δύσκολων μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής και σταθεροποίησης της χώρας και είμαστε αλληλέγγυοι  μαζί τους.
* Κατανοούμε επίσης την ανασφάλεια που διαμορφώνουν στους εργαζόμενους οι συνεχείς πληροφορίες στον Τύπο για πιέσεις προς τη χώρα μας που αφορούν την επέκταση της «εργασιακής εφεδρείας» και μειώσεις στο δημόσιο τομέα.
Όσο αφορά το θέμα αυτό, έχουμε να  προτείνουμε εργαζόμενοι που τυχόν κριθεί ότι πλεονάζουν σε φορείς της Αυτοδιοίκησης να αναδιαταχθούν σε Δήμους που αντικειμενικά έχουν μεγάλες ανάγκες σε προσωπικό.
*Επισημαίνουμε τα σοβαρά προβλήματα και τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία που έχουν δημιουργηθεί στις πόλεις όλης της χώρας και ιδιαίτερα στο Λεκανοπέδιο από τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των εργαζόμενων και τον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ Φυλής.
*Απευθύνουμε  έκκληση προς τους εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, επιδεικνύοντας έτσι υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και σεβασμό στη δημόσια υγεία.
*Ζητάμε συνάντηση για τα θέματα που απασχολούν τους εργαζομένους με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.
*Η Ε.Ε. αποφάσισε τη σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ.Α., στα γραφεία της, την Παρασκευή, ώρα 1:00 μ.μ.
Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔΑ:
Νίκος Σαράντης, Πρόεδρος, Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων –Καματερού
Γιώργος Ιωακειμίδης, Αντιπρόεδρος, Δήμαρχος Νίκαιας –Αγ. Ιωάννη Ρέντη.
Νίκος Χιωτάκης, Γενικός Γραμματέας, Δήμαρχος Κηφισιάς,  
Βασίλης Γιαννακόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής,
Παντελής Χαροκόπος, Δημοτικός Σύμβουλος  Φιλοθέης- Ψυχικού.
 
 
 

Μοιράσου την σελίδα