Συγκέντρωση σχολικών ειδών και τροφίμων και διανομή τους σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς  η  Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού σε συνεργασία με τoν Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Παιδείας, την Ένωση Γονέων, την Ομάδα Εθελοντών «ΔΡΑΣΗ», το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και τους Εθελοντές Αγίων Αναργύρων – Καματερού, στο πλαίσιο των δράσεών τους για την ανακούφιση των συμπολιτών μας, πραγματοποίησαν εκδήλωση για τη συγκέντρωση  καινούριων σχολικών ειδών και τροφίμων.

Έτσι το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013 στην πλατεία Αγίων Αναργύρων και στην πλατεία Δημοκρατίας στο Καματερό, μαθητές, κάτοικοι, εθελοντές της περιοχής, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και προσέφεραν καινούργια σχολικά είδη όπως τετράδια, ντοσιέ, μπλοκ ζωγραφικής, κασετίνες, τσάντες, γραφική ύλη, βιβλία κ.α. και τρόφιμα μακράς διάρκειας.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι μικροί φίλοι που ήρθαν στις πλατείες διασκέδασαν, παίζοντας ομαδικά παιχνίδια με ειδικούς εμψυχωτές, κατασκεύασαν κάρτες στο υπαίθριο εργαστήρι, συμμετείχαν σε δρώμενα.  Ιδιαίτερο χρώμα  έδωσαν με τη ζωντάνια και τον ενθουσιασμό τους  τα παιδιά από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και οι εθελοντές από την Ομάδα «ΔΡΑΣΗ» οι οποίοι βοήθησαν σημαντικά  στην υλοποίηση όλης της πρωτοβουλίας.  
Στην εκδήλωση συμμετείχε και η Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Ατόμων με ΔΕΠ-Υ (ADHD HELLAS)  στο πλαίσιο της εβδομάδας ενημέρωσης για τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας.

Tην Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου, Νίκου Σαράντη η διανομή των σχολικών σε οικογένειες της πόλης μας με σοβαρά οικονομικά προβλήματα.  Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Νίκος Παντελιάς, ο Αντιδήμαρχος  Νεολαίας και Εθελοντισμού, Αποστόλης Κουρλέτης, η Πρόεδρος της Ομάδας Εθελοντών «ΔΡΑΣΗ», Διονυσία Πέττα, και οι κυρίες Σίσση Μπαφούνη και Πόπη Κοψιδά από το  Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού. 

Ευχαριστούμε θερμά  όλους όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση της εκδήλωσης,  τα βιβλιοπωλεία της περιοχής, τα φροντιστήρια, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τα καταστήματα και το Σύλλογο Εμποροβιοτεχνών Αγ. Αναργύρων που στήριξαν την παραπάνω προσπάθεια με τις χορηγίες τους.
Τέλος ευχαριστούμε θερμά όλους τους κατοίκους, τους μαθητές και  τα σχολεία που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση,  αποδεικνύοντας πως η αλληλεγγύη είναι η δύναμη που μας βοηθάει να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που διανύουμε.

Μοιράσου την σελίδα