ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

Πολύς κόσμος, ανεξάντλητο κέφι, χαρά και αισιοδοξία ήταν τα χαρακτηριστικά του διήμερου αποκριάτικου ξεφαντώματος στο Δήμο Αγίων Αναργύρων –Καματερού, που πραγματοποιήθηκε φέτος σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου.

Το μαθητικό καρναβάλι ξεκίνησε το Σάββατο 1 Μαρτίου από την πλατεία Δημοκρατίας στο Καματερό και συνεχίστηκε  την επόμενη μέρα στους Αγίους Αναργύρους. Οι μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές έδωσαν ραντεβού και την Κυριακή 2 Μαρτίου στις 16:00 στην κεντρική πλατεία των Αγ. Αναργύρων για να ξεκινήσουν από εκεί  την παρέλαση τους, που έλαβε χώρα στο Δήμο για πρώτη φορά φέτος και σημείωσε μεγάλη επιτυχία.


Οι δρόμοι της πόλης πλημμύρισαν από μασκαράδες, γέλια και χαρούμενες φωνές πολιτών και επισκεπτών που ξεφάντωσαν μέχρι τελικής πτώσης. Μαθητές από τα σχολεία του Δήμου, μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων, Χορευτικά τμήματα και τμήματα θεατρικού παιχνιδιού του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας, επαγγελματοβιοτέχνες της πόλης, αλλά και εργαζόμενοι του Δήμου, φόρεσαν τις στολές τους για να σατιρίσουν με το δικό τους τρόπο την επικαιρότητα.

Το γλέντι κορυφώθηκε το βράδυ στην οδό Αγίων Αναργύρων (μεταξύ των οδών Ν. Πλαστήρα και Σ. Βενιζέλου)


Με επιτυχία όμως πραγματοποιήθηκαν και οι εκδηλώσεις για τα πατροπαράδοτα κούλουμα στο Δημαρχείο (Λεωφ. Δημοκρατίας 61) την Καθαρά Δευτέρα 3 Μαρτίου στις 11:00. Ο βροχερός καιρός δεν επέτρεψε στο παραδοσιακό γλέντι να λάβει χώρα στον προαύλιο χώρο δίπλα στους λαχανόκηπους, όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά δεν στάθηκε εμπόδιο στην πραγματοποίησή του. Τα τραπέζια με τα σαρακοστιανά εδέσματα στήθηκαν μέσα σε ένα από τα κτίρια του Δήμου περιμένοντας τους πολίτες που ήρθαν να γιορτάσουν με κέφι την ξεχωριστή αυτή μέρα του χρόνου.

Share this post