Επισκεψη Σχολείων στο Πάρκο "Αντώνης Τρίτσης"

Εκδήλωση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των μαθητών
Το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας για δεύτερη συνεχή χρονιά προγραμματίζει τριήμερη εκδήλωση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των μαθητών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 30, 31  Μαΐου και 1 Ιουνίου 2012, με τη συνεργασία μεγάλων Περιβαλλοντικών Οργανώσεων και την υποστήριξη του Μητροπολιτικού Φορέα Ανάπλασης και Διαχείρισης Προστατευόμενων περιοχών Αττικής.
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει ένας μεγάλος αριθμός σχολείων από τη Διεύθυνσή μας (Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Περιστερίου, Ιλίου, Πετρούπολης, Αγ. Αναργύρων, Καματερού) και οι μαθητές που θα επισκεφθούν το πάρκο υπολογίζονται περίπου στους 1200. Στόχος της εκδήλωσης είναι η γνωριμία των μαθητών με το μοναδικό χώρο του Πάρκου και η ευαισθητοποίησή τους σε καίρια περιβαλλοντικά ζητήματα.
Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους θα περιηγηθούν στο Πάρκο από τα μέλη των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων και θα περάσουν από τέσσερα σημεία-σταθμούς, όπου θα υλοποιούνται δράσεις διάρκειας μισής ώρας η κάθε μία. Η συνολική δράση θα έχει χρονική διάρκεια δυόμισι (2,5 ) ώρες.
Στον πρώτο σταθμό οι μαθητές θα ασχοληθούν με το δάσος και τα απειλούμενα είδη με την υποστήριξη του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, στο δεύτερο σταθμό με την ενέργεια και την κλιματική αλλαγή με την υποστήριξη της WWF, στον τρίτο σταθμό με το νερό με την υποστήριξη του Μεσογειακού Γραφείου Πληροφόρησης (ΜΙΟ) και στον τέταρτο σταθμό με ένα περιβαλλοντικό επιδαπέδιο παιχνίδι για τον κύκλο του νερού που θα υποστηρίζεται από τη ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.Επίσης στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με θέμα τα πουλιά του πάρκου και η ΜΚΟ Οργάνωση Γη, που υλοποιούν Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης μέσα στο Πάρκο.
                    Πληροφορίες:
Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας
                                                                                      Ελένη Νιάρχου
 

Μοιράσου την σελίδα