Συνεχίζεται το πρόγραμμα μέτρησης οστικής πυκνότητας.

Συνεχίζεται το πρόγραμμα μέτρησης οστικής πυκνότητας.
Στο ΚΑΠΗ Καματερού οι εξετάσεις αυτή την εβδομάδα.
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φάση του προγράμματος ΔΩΡΕΑΝ μέτρησης οστικής πυκνότητας, που υλοποιεί η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ). Η πρώτη φάση των εξετάσεων για τη μέτρηση της οστικής πυκνότητας έλαβε χώρα στο Α’ ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων μεταξύ 5 και 9 Δεκεμβρίου.
Στη δεύτερη φάση του προγράμματος μέτρησης της οστικής πυκνότητας, οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή του Καματερού ως εξής:
o       Δευτέρα 12/12, ώρα 9:00-14:00, στο ΚΑΠΗ Καματερού (Βασιλέως Γεωργίου 13, Καματερό).
o       Τετάρτη 14/12, ώρα 16:30-20:30, στο ΚΑΠΗ Καματερού.
o       Παρασκευή 16/12, ώρα 16:30-20:30, στο ΚΑΠΗ Καματερού.
Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά κυρίως μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Ειδικότερα, οι ομάδες που κατά προτεραιότητα καλούνται να εξεταστούν, λόγω της μεγαλύτερης πιθανής ευπάθειάς τους στην οστεοπόρωση, είναι οι εξής:
·        Γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση.
·        Γυναίκες στις οποίες έχει χορηγηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα θεραπεία με κορτιζόνη.
·        Γυναίκες που πάσχουν από υπο- ή υπερ-θυρεοειδισμό.
·        Γυναίκες που έχουν υποστεί μερική ή ολική υστερεκτομή.
Η μέτρηση της οστικής μάζας γίνεται με υπερηχογράφημα πτέρνας από ειδικευμένο προσωπικό. Εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο διενεργείται η εξέταση, συστήνεται στις γυναίκες που θα προσέλθουν για να εξεταστούν, να φορούν κοντές κάλτσες, για δική τους διευκόλυνση.
Οι γυναίκες που ενδιαφέρονται να εξεταστούν μπορούν να προσέρχονται για την εξέταση χωρίς ραντεβού.
Το πρόγραμμα μέτρησης της οστικής πυκνότητας πραγματοποιείται στο πλαίσιο των προγραμμάτων προαγωγής υγείας και πρόληψης της ασθένειας που υλοποιεί η Κοινωνική Υπηρεσία. Την ευθύνη του προγράμματος έχει ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης, κ. Σωτήριος Καμαρινόπουλος.
 
 
 

Μοιράσου την σελίδα