ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΓΕΝΕΑΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΓΕΝΕΑΚΗΣ ΕΠΙΚΟΝΩΝΙΑΣ

από τα μέλη του Β΄ ΚΑΠΗ Αγ. Αναργύρων

 

Στο πλαίσιο υλοποίησης των προγραμμάτων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 υλοποιήθηκε πρόγραμμα «Διαγενεακής επικοινωνίας». Ειδικότερα, τα μέλη της ομάδας διήγησης παραμυθιού του Β’ ΚΑΠΗ Αγ. Αναργύρων, με ιδιαίτερη χαρά δέχτηκαν το κάλεσμα του αρχιμανδρίτη του Ι. Ν. Αγ. Ακινδύνων, Πατέρα Αντώνιου και των παιδιών του κατηχητικού σχολείου της ενορίας.

Πραγματοποιήθηκε  στολισμός του Χριστουγεννιάτικου δέντρου με κατασκευές που δημιουργήθηκαν από τη συνεργασία των δύο ομάδων. Τα μέλη του ΚΑΠΗ παρουσίασαν διαδραστικά  διήγηση εθίμων, όπως «Το ζύμωμα του Χριστόψωμου», «Το σπάσιμο του ροδιού» καθώς και το «Το αμίλητο νερό». Στο τέλος  ακολούθησε η διήγηση του παραμυθιού «Η τύχη της κυρά-Καλής». Τα παιδιά απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν τα κάλαντα και για να ευχαριστήσουν τα μέλη της ομάδας, τους  χάρισαν μια αφίσα με πολλές ευχές.

Για άλλη μια φορά η ωριμότητα, η εμπιστοσύνη, η σοφία και η ηρεμία των ηλικιωμένων, συνάντησαν την παιδική αθωότητα, την περιέργεια, το χαμόγελο, την ζωηρότητα.

Η ενδυνάμωση και η σύσφιξη της ιδιαίτερης σχέσης  ανθρώπων μεγάλης ηλικίας και παιδιών, εξακολουθεί να είναι αξία ανεκτίμητη!

Μοιράσου την σελίδα