ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ AΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΣΕ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στο πρόγραμμα του ευρωπαϊκού ταμείου ένταξης με τίτλο: “Ανάπτυξη δικτύων συνεργασίας μεταξύ εκπροσώπων των ΣΕΜ και άλλων παρεμφερών οργανώσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο”, συμμετείχε η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Αγ. Αναργύρων-Καματερού.

Κεντρικό στοιχείο της δράσης ήταν η δημιουργία Δικτύου Συνεργασίας μέσω του οποίου μπορεί να επιτευχθεί η ανταλλαγή πληροφοριών, καλών πρακτικών και εμπειριών για την ενεργοποίηση του τοπικού συμβουλίου ένταξης μεταναστών. Το πρόγραμμα περιελάμβανε δραστηριότητες και βιωματικά εργαστήρια για τα παιδιά της πόλης με στόχο την ευαισθητοποίησή τους στη κατάργηση των ανισοτήτων και των διακρίσεων.

Ειδικότερα την Παρασκευή 27 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα δημοτικού συμβουλίου workshop με θέμα: «Εκπόνηση Τοπικών Σχεδίων Ένταξης: Η Ελληνική Εμπειρία».

Οι εργασίες του θεματικού εργαστηρίου ξεκίνησαν το πρωί στο 3ο Δημοτικό σχολείο Αγίων Αναργύρων Καματερού, όπου στο πλαίσιο του summer camp του Δήμου, έλαβε χώρα η παρέμβαση με θέμα :Ολοι μαζί χωράμε στο ίδιο δάσος”, όπου τα παιδιά που συμμετείχαν απέδειξαν πως μέσα από τη διαφορετικότητα που χαρακτηρίζει όλα τα πλάσματα μπορούν να βρουν έναν κοινό σκοπό που να τα ενώνει ( π.χ. τη διάσωση του περιβάλλοντος).

            Οι εργασίες του εργαστηρίου συνεχίστηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή φορέων, στελεχών του Δήμου Αγ. Αναργύρων-Καματερού, εκπροσώπων του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Ηλιούπολης, διαφόρων μεταναστευτικών οργανώσεων και εκπροσώπων των ΣΕΜ του Δήμου Αθηναίων.

Πριν την πραγματοποίηση του παραπάνω workshop στο Δήμο Αγ. Αναργύρων-Καματερού, στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου συμμετείχαν στα αντίστοιχα θεματικά εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν σε Βιέννη, Βαρκελώνη  και Πάτρα.

Μοιράσου την σελίδα