Σήμερα, στον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού λειτουργούν πέντε (5) παιδικοί και τρεις (3) βρεφονηπιακοί σταθμοί που φιλοξενούν περίπου 80 βρέφη και 400 νήπια. Οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί είναι αναπόσπαστο κομμάτι της προσχολικής αγωγής. Είναι η πρώτη επαφή του παιδιού με οργανωμένες διαδικασίες εκπαίδευσης και κοινωνικοποίησης. Ταυτόχρονα παρέχουν τη φροντίδα, διατροφή, δημιουργική απασχόληση στα παιδιά των εργαζόμενων οικογενειών, σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Κορμός της φιλοσοφίας των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού είναι η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την σωστή ανάπτυξη των παιδιών, σωματικά, νοητικά, συναισθηματικά, κοινωνικά.

Φορείς αυτής της φιλοσοφίας είναι το προσωπικό των Σταθμών, με εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία, με αγάπη για τα παιδιά και αίσθημα ευθύνης προς τις οικογένειες τους.

Αναγκαία προϋπόθεση είναι το ασφαλές και φιλικό για τα παιδιά περιβάλλον, η αρτιότητα των υποδομών, η ζεστασιά των χρωμάτων, η χαρά της μουσικής, η ζωντάνια του χορού και των παιχνιδιών, η πρωτοτυπία των ενασχολήσεων, όλα όσα χρειάζονται για την ομαλή μετάβαση από το οικογενειακό περιβάλλον στην πρώτη σχολική κοινότητα.

Συνεργάτες μας σ’ αυτή την συνεχή προσπάθεια είναι οι γονείς και κηδεμόνες, που ενημερώνονται υπεύθυνα για την συμμετοχή του παιδιού στις δραστηριότητες και την πρόοδο του, ενώ έχουν τη δυνατότητα να βοηθηθούν και να βελτιώσουν τις γνώσεις τους σε θέματα παιδικής ψυχολογίας και πρόληψης υγείας.
 

Εντεταλμένη Σύμβουλο Βρεφονηπιακών Σταθμών & ΚΔΑΠ, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης:

 Καπνιά-Μπούνα Άννα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6907583189

 Καπνιά-Μπούνα Άννα, Εντεταλμένη Σύμβουλο Βρεφονηπιακών Σταθμών &ΚΔΑΠ, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης

Διευθύντρια Βρεφονηπιακών Σταθμών:

Χριστίνα Ζατέ

Λεωφ. Δημοκρατίας 61, ΤΚ. 13561

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213 - 2023668

 

Γραμματειακή  και Διοικητική υποστήριξη Βρεφονηπιακών Σταθμών:

Όλγα Κοροδήμα

Λεωφ. Δημοκρατίας 61, ΤΚ. 13561

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213 - 2023653